Opskrifter

Kød, salt, nitrit og sukker kalkulator for vakuumsaltning

Formålet er at udregne vægten af: Kød eller Almindeligt salt eller Nitritsalt eller Brun Farin, når en af størrelserne er kendt. Saltningsgraden er konstant det vil sige 24 gram salt total per 1000 gram kød. Det giver en saltningsgrad på 2,4 %. Desuden tages der også hensyn til nitrit indholdet i kødet, som vil ligge på 102 mg per 1000 gram kød, hvis nitritsaltet er på 0,6 %. Udfyld blot et felt og tast "Omregn" under feltet. Kalkulatoren vil omregne de tre andre værdier og indsætte dem i felterne.

Taster man 1000 gram kød, får man 7 gram alm. salt + 17 gram nitritsalt total 24 gram, hvilket giver 2,4 %. 17 gram 0,6 % nitritsalt giver 102 mg nitrit i 1 kg kød. Ønskes en lavere eller højer værdi for nitrit indhold, formindskes eller forhøjes nitritsalt og forskellen lægges til eller trækks fra alm. salt værdien, for at holde de 2,4 %. Mængden af brun farin giver 5 gram og har ingen indflydelse på saltningsgraden.

Natriumascorbat E301 bruges, hvis man tilsætter meget nitritsalt. Holder den røde farve i kødet og nedsætter nitrit værdien med tiden. Salt af askorbinsyre E300. ½ g/kg kød.

Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Reset kalkulatoren hver gang du vil indtaste nye værdier.

 
Kød gram
Almindeligt Salt gram
Nitritsalt gram
Brun Farin gram
Indtast kun en værdi: Kød el. Almindeligt salt el. Nitritsalt el. Brun Farin og klik på "Omregn" under indtastningen.

Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier. Men det er kun for vakuumsaltning. Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød

English version

Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

one.com
one.com