Opskrifter

Beregning af mg nitrit per kg kød med 0,4% nitritsalt

I Danmark er der nogle regler for, hvor meget nitrit der må tilsættes fødevarer. Der er tre værdier, som er gennemgående og gælder for hvilke fødevarer det omhandler.

1. 100 mg/kg for steriliserede kød produkter. Jeg går ud fra, at det er kogte produkter (Pølser f. eks.)
2. 150 mg/kg for de fleste kødprodukter.
3. 175 mg/kg det er hovedsageligt bacon, ham, skinke og dry cured meat.

Med de to defaulte værdier fås:
Default værdien for nitrit er 80 mg/kg kød. Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Standard værdi for nitritsalt i Danmark er 0.6 %.
Natriumascorbat E301 bruges, hvis man tilsætter meget nitritsalt. Holder den røde farve i kødet og nedsætter nitrit værdien med tiden. Det er salt af askorbinsyre E300.
Reset til default hver gang du vil indtaste nye værdier.

 

Kød vægt i gram
Nitritsalt 0.4 % i gram
Nitrit mg/kg Kød
Kommentar til Nitrit

     

Tast egne værdier i gram kød og nitritsalt. Klik på "Beregn nitrit i mg/kg kød".

Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning
Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød

English version

 
Tilbage til siden, hvor du kom fra.  


one.com
one.com