Her på siden kan du se mine aktiviteter i klubben gennem årene

  • FLS Sportsfiskerforening

  • Køge Sportsfiskerforening

  • Stensån Sportsfiskerforening

  • Varde Å Sportsfiskerforening

  • Fangstrapporter

  • Solrød Sportsfiskerforening "Regnbuen" Mobil version
  • Carsten med sin flotte regnbueørred
    Carsten med sin flotte regnbueørred og
    Jørgen med sin flotte regnbueørred

    NEWSBAR: Siden bliver ikke opdateret mere, da jeg er flyttet fra Sjælland. Knæk og bræk!                

     


    Panorama udsigt over søen en blæsende februar dag 2007 og en dejlig juni dag 2008


    Panorama udsigt over søen en blæsende februar dag 2007
og en dejlig juni dag 2008

    Første billede er dannet med det gratis demo program Autostitch. Andet billede med medfølgende program til Canon camera.
    Foto og tekst: Jørgen Walter.
    Karlstrup Kalkgrav set fra oven
    Karlstrup Kalkgrav set fra oven i "Google Earth". Man ser tydelig de lyse og mørke felter i søen. Den lyse stribe, der udgår fra neden i billedet og skråt op til højre, er en tidligere kørevej ned i kalkgraven. De mørke felter er de dybe huller og render i søen. Gennemsnit dybden i søen ligger på 4 meter og det mørke felt til højre i billedet er ca. 14 meter dybt.

    Ned

     

    Familiedag ved søen søndag den 16. maj 2004

    Familiedagen sidste år 2003 blev afholdt i august, hvor der var hedebølge, og derfor kom der ikke så mange som forventet.

    I år 2004 er familiedagen derfor lagt i maj og ikke så længe efter, at der er udsat nye fisk. Vi forventer således et større "ryk ind", da fangst mulighederne er store.

    Alle medlemmers forældre- ægtefæller- børn og børnebørn vil denne dag få mulighed for at prøvefiske mellem kl. 09.00 og 19.00 for den "nette" pris på 50.00 kr. Reglerne for fiskeriet er naturligvis de samme som for medlemmer. Det er dig som medlem, der har pligt til at sikre at dine pårørende efterlever disse regler.

    Dagkort købes ved søen ved henvendelse til Mogens mellem kl. 09.00 og 12.00. Mogens oplyser: "Ved dårligt vejr aflyses arrangementet". Hvad er dårligt vejr for en fisker? Det er, hvis man ikke har det rette tøj på. Mad og drikke medbringes selv. Husk at rydde op efter dig.
    Karlstrup Sø
    Arrangementet for 2005 er aflyst på grund af manglende deltagelse

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Forårspremieren i Karlstrup P & T 2002

    Ian Shaw (TV) med en regnbue på 7,2 kg. Torben (TH) med den kønneste fisk
    Ian Shaw med en regnbue på 7,2 kg den største fisk
    Ian Shaw og Torben med den kønneste fisk
    Regnbue fanget på fluestang.

    Jeg havde fisket næsten 3 timer og kun fanget 2 fisk, som jeg satte tilbage, på "grøn Henrik". Jeg besluttede at gå over til "kanalen", hvor der stod mange og fiskede, det var derfor svært at finde en plads. Jeg fandt en plads med mange buske bagved, skiftede min flue til en sort nymfe, mens jeg gjorde det, så jeg 2 store regnbueørreder. Det var et meget heldigt første kast, fordi en af dem kom op og tog fluen. Ørreden kæmpede hårdt og svømmede ud på dybere vand mange gange. Det tog mig ca. 25 min. at få den ind og selv da sprællede den voldsomt. Den blev indvejet til 7,22 kg og gav 1. præmie og senere præmie for den største ørred fanget i år 2002.
    Den lille dreng på billedet er min søn Patrick, som også elsker at fluefiske, han går hurtigt gennem mine fluebokse og tager mine bedste fluer, snart fanger han nok flere fisk end mig.

    Mange hilsner fra Ian.

    Foto: Henrik B Tekst: Ian Shaw

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Klubmesterskabet i Karlstrup P & T 2002

    Klubmesterskabet i Karlstrup 2002:

    Som sædvanlig finder "Klub-mesterskabet" sted første søndag i september. Normal er september en fantastisk måned at fiske i. Men dette år har været varm, hvorfor vandet i søen også var over 20 grader. Dette bevirkede, at de godt 70 fremmødte medlemmer havde svært ved at fange fisk. Der blev indleveret 4 regnbuer til indvejningen for de til dagen sponserede præmier fra Aktiv Fritid i Køge. Største fisk var på 5,4 kg. taget af Leon til venstre i billedet - endag med en fisk i hver hånd.

    Tekst: Jørgen Walter Foto: Henrik B
    Største fisk var på 5,4 kg. Taget af Leon (TV).
    Største fisk var på 5,4 kg. Taget af Leon t.v.

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Forårspremieren i Karlstrup P & T 2003

    Bare en flot regnbue på 2,0 kg
    Bare en flot regnbue på 2,0 kg
    I Fiske Avisen juni nr. 6 kan du læse om forløbet.
    Som sædvanlig afholdes forårs-premieren i Karlstrup første søndag i maj. Denne gang var der vel fremmødt 150 aktive fisker fra klubben, samt enkelte dagkortfisker. De ca 1,3 ton udsatte fisk gik ellers til "biddet" i den første halve time, så havde de også fået nok med blink/fluer i hovedet og fortrak ud i søen. Den største regnbueørred på 4,1 kg gik til Kasserer Gunnar P. Tro det eller ej, han tog også anden præmien for søens flotteste fisk. Dog ikke med den samme fisk.

    Jeg selv var så beskeden at fange to regnbueørreder på h.h.v. 2,0 kg og 1,6 kg.

    Der ses stadigvæk døde fisk på under 2 kg drive rundt i søen efter præmieturene. Det er en skam, for de kan også spises selv om de ingen præmie giver?

    Der var ellers turmult, da en dagkortfisker, der havde indløst et fiskekort til 400,00 kr, fangede den største laks på 5,3 kg og måtte se sig "slået" af et medlem med en regnbue på 4,1 kg. Der blev henvist til klubbens generelle regler for fiskeri, at dagskortfisker IKKE kan deltage i klubbens konkurencer. Jævnfør § 9 for "Regler for fiskeri".

    Foto: Torben Tekst: Jørgen Walter

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Klubmesterskabet i Karlstrup P & T 2003

    Som sædvanlig finder Klubmesterskabet sted første søndag i september. Denne gang kunne jeg ikke selv være med, da jeg skulle til Sverige for at fange laks og havørreder. En tidligere fiskeven og medlem af klubben tog derfor disse billeder af starten på fiskeriet og af indvejningen med de tre vinder. Naturligvis også et af sin egen pæne regnbue på 2,4 kg.

    Der var forholdsvis få fremmødte, måske kun lidt over 100 medlemmer. Selv om dagen i år ikke faldt på samme dato, som jagtsæsonen begyndte. De tre vinder ses på billedet med hver sin pæne regnbue. Største fisk var på 3,5 kg, taget af Anders tv. Anden største fisk var på 3,34 kg, taget af Brian. Tredje største fisk var på 3,28 kg, taget af John.

    Tekst: Jørgen Walter Foto: Dan
    De tre vinder med hver sin regnbueørred. Fotografens regnbue.
    De tre vinder med hver sin regnbueørred
    Fotografens regnbue

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra min første fangst i Karlstrup P & T 2004

    Årets første regnbueørred på 3,5 kg og 62 cm
    Årets første regnbueørred på 3,5 kg og 62 cm
    Den 31. marts 2004 de to første fisk.
    Jeg vil kalde vinteren 2003/2004 for en isvinter, især for Karlstrup Sø. Det var først den 11. marts isen slap sit tag i søen. Jeg har fisket i søen tre gange efter den 11. marts og kun fået een af de "kønne hjemelavede ørreder", som naturligvis blev genudsat. I dag er der blevet liv i søen, efter der er udsat nye fisk. Vandtemperaturen er også kommet op på 7°C.

    Man vågner op til solskin og beslutter sig til en fisketur, pakker sit grej og køre til søen. Finder sit favorit sted - alt efter årstiden - og ser hjulspor af en lastbil på stien. Det kan kun være "fiskebilen". Ud med en lille woobler i rød farve. Ak! nej ingen fisk. To dagkortsfisker ved siden af mig fanger sine to ørreder på mindre end en time på små, blanke spinner. Pokkers også jeg har ikke "De Danske Spinner" med.

    Skifter til en hvid to-halet jig og i andet kast var der gevinst. Den første ørred var på 2 kg og 53 cm. Kort efter igen et hug, og den anden ørred var på 3,5 kg og 62 cm.

    Foto og tekst: Jørgen Walter

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Klubmesterskabet i Karlstrup P & T 2004

    Som sædvanlig finder Klubmesterskabet sted første søndag i september. Denne gang kunne jeg selv være med, da jeg havde udsat turen til Sverige en uge. De tre vinder ses på billedet med hver sin pæne regnbue. Største fisk var på 4,8 kg, taget af Erik (tv). Anden største fisk var på 4,7 kg, taget af Thomas på flue (midt). Tredje største fisk var på 4,2 kg, taget af Søren på flue (th).

    Vejret var for godt og tilslutningen derfor for dårlig. Måske var der kun 100 medlemmer til Klubmesterskabet

    Tekst og Foto: Jørgen Walter
    Klubmesterskab 2004
    Klubmesterskab 2004 de 3 vinder
    Erik - Thomas - Søren

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Forårspremieren i Karlstrup P & T 2005

    Sandra med sin 1. præmie
    Sandra med sin 1. præmie fisk
    Ved forårspremiere blev der fanget mange små fisk, da der var udsat smolt. Men ved indvejningen var der flere store fisk lige fra 3,6 kg og flere på 4,4 kg op til 5,0 kg. Den største fisk vejede 5,6 kg og blev fanget af klubbens yngste medlem Sandra, som fiskede for anden gang i søen. Sandra vandt 1. præmien et gavekort på 600 kr. Sponseret af Sportscenteret Fiskeland, Roskildevej 299, Rødovre.

    Ved forårspremieren blev der også kåret den flotteste fisk. I år blev den fanget af Leon. Hans bækørred blev præmieret med et gavekort på 400 kr. sponseret af Sportscenteret Fiskeland, Roskildevej 299, Rødovre.

    Stort tillykke fra bestyrelsen.
    Leon med sin 2. præmie
    Leon med sin 2. præmie fisk

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Klubmesterskabet i Karlstrup P & T 2005

    John lander sin første fisk. Gert (TH) med vinder fisken på 5,6 kg
    John lander sin første fisk
    Gert (TH) med vinder fisken på 5,6 kg
    Klubmesterskabet 2005 åbnede søndag morgen kl. 07.00 i tæt tåge, så det var komplet umuligt at se, hvor mange der var ankommet til søen. Ikke en vind rørte sig og søen lå blank hen i morgen disen. Kendte stemmer hørtes tydeligt omkring søen og de første "plask" kom straks efter startskuddet. Mine to fisk på næsten 2 kg og næsten uden halefinne fik jeg efter kun 15 minutters fiskeri, så tiden op til indvejningen brugte jeg til nogle foto optagelser og snak med andre fiskekammerater.

    Største fisk ved indvejningen var på 5,62 kg, fanget af Gert (TH). Anden største fisk var på 4,68 kg fanget af Martin (M). Tredje største fisk var på 3,84 kg fanget af Søren (TV). Jeg tror, at der højest var 100 medlemmer til Klubmesterskabet.

    Dette års udsættelse af fisk må siges at være mindre heldig. Mindst 50 store fisk mellem 1 kg og 2 kg lå døde i vandet og i buskene på øst siden af søen. Der STANK af døde fisk. Kvaliteten af fiskene var heller ikke noget at råbe "Hurra" for. Bedre held med indkøb næste gang. Måske var vandet for varm i denne sommer?

    Tekst og Foto: Jørgen Walter

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Lakseturen til Island 2005

    Eggert med en 5 kg laks
    Eggert's 5 kg laks
    Så var det nu det skulle prøves LAKSETUR TIL ISLAND. Vi forlod Danmark i højt solskin og ankom til Island i noget diset og regnfuldt vejr. Nå! skidt med det, det tyder blot på godt fiskevejr. Fluestængerne blev rigget til, så de var klar til næste dag, hvor vores fiskeguide ville komme og vise os de gode laksesteder.

    Vores fiskeguide Johannes tog os med til East Ranger, hvor der meget snart var fast fisk. Jeg nettede en mindre laks, som desværre ikke ses særligt godt på billedet. Hvor imod Eggert fik sin flotte 5 kg laks forviet på billedet.

    Tekst og Foto: Ole Mortensen
    Ole og Eggert på Laksetur i Island 2005
    Ole med fast fisk i nettet

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Forårspremieren i Karlstrup P & T 2007

    Arne med to pæne fisk
    Arne med to pæne fisk
    Så blev det igen første søndag i maj, og vi skulle til forårspremieren i Karlstrup. Det var en lun morgen og helt vindstille, så fiskene kunne ses tydeligt i overfladen.

    I begyndelsen var regnbuerne meget hugvillige, men ikke alle blev på krogen. Den første regnbue, der blev landet vejede ca. 3 kg. Derefter gik der omkring en time uden fisk, da så endelig krabaten på 6,04 kg huggede på en grøn/sort gennemløber.

    Fisken blev målt og vejet til konkurrencen, 74 cm og 6,02 kg, det giver en konditionsfaktor på 1.49. Fisken udløste også en førstepræmie på et gavekort på 500,00 kr.

    Der var kun mødt lidt over 100 medlemmer op til premieren, så der må være flere fisk i søen.

    Tekst: Arne Foto: Jørgen Walter

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra en august sommerdag i Karlstrup P & T 2007

    Denne sommer har virkelig været meget våd, og jeg var nødsaget til at dræne min grund, hvis ikke huset skulle sejle væk. Derfor har jeg været hjemme denne sommer, men jeg tog nogle "fiskefridage" både til Karlstrup og Stensån i Sverige.

    Jeg har fanget nogle flotte ørreder i Karlstrup Sø. Det blev til 4 regnbueørreder, som var fantastiske gode spisefisk. To bækørreder, en meget stor ca. 4 kg - desværre havde jeg ikke kamera med denne dag - en på ca. 2 kg som ses på billedet th. Begge bækørreder blev nænsomt genudsat, for de gør mere gavn i søen end på spisebordet.

    Denne august dag fangede jeg også en lille aborre ca. 15 cm. Det fantastiske ved fangsten var, at over 20 aborrer fulgte med den ind til brinken. Så vel, der er aborrer i søen. De er vel også med til at spise de mange skaller, som vi har i søen.

    Tekst & Foto: Jørgen Walter
    En meget fin bækørred på ca. 2 kg. Den blev genudsat.
    En meget fin bækørred på ca. 2 kg. Den blev genudsat

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra en juni sommerdag i Karlstrup P & T 2008

    En meget fin regnbueørred på 1,6 kg
    En meget fin regnbueørred på 1,6 kg
    Det er længe siden, jeg har været med noget nyt om Karlstrup. Mit gamle kamera Konica (3 år) er gået i stykker, og jeg har derfor ikke kunnet tage billeder før nu, hvor jeg har købt et nyt. Valget faldt på Canon PowerShot A590 IS til 1.167,57 kr. inkl. porto købt på nettet.

    Det var så den 13. juni, jeg tog et par timer til Karlstrup for at prøve lykken og naturligvis også det nye kamera. Jeg var helt alene ved søen, så ingen kunne tage billeder af mig og fisken. Derfor hængte jeg fisken op i træet og resultatet ses tv. En pæn spisefisk på 1,6 kg og 50 cm. Jeg havde flere hug, men alle slap med skrækken. Ørrederne napper meget forsigtigt i det varme vand. Flere gange var der små aborrer på ca. 6 cm efter min jig helt ind til bredden. Det sidste års tid har jeg nu set aborrer på 15 cm til de små yngel, så der kommer vel en god aborre fangst med tiden. Går de så også ind i kvoten max. 2 fisk?

    Tekst & Foto: Jørgen Walter

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra Mesterskaberne i Karlstrup P & T september 2008

    Mesterskabskonkurrencen begyndte en meget mild søndag morgen kl. 07.00 den 7. september 2008. Måske for varmt, for ørrederne var ikke i "bide" humør. Bestyrelsen havde besluttet at sætte fisk ud 3 dage før konkurrencen, mod tidligere år en uge før. Det var på grund af tyv fiskeri fra personer uden fiskekort, og som ikke kan læse Dansk. Der skiltes ellers ved nedgangen på Højagervej og Silovej med reglerne.

    De tre vinder ses her med deres fisk. Thomas i midten med den største ørred på 5,2 kg. Ralf th på anden pladsen med en ørred på 4,9 kg. Kurt tv med tredje pladsen med en ørred på 4,8 kg. Alle fanget på flue.

    Der var ikke fremmødt særlig mange medlemmer. Et slag på "tasken", så var der mellem 75 og 100 medlemmer mødt op eller 30 % af klubbens medlemsskare.

    Tekst & Foto: Jørgen Walter
    De tre vinder: Kurt, Thomas og Ralf
    De tre vinder: Kurt, Thomas og Ralf

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning fra "Camping Pladsen Karlstrup Kalkgrav" 11. oktober 2008

    GB bilen fyldt med møbler AF bilen måske fra Irland Ford Transit IRL
    2 hvide Ford Transit set bagfra LD57 og SH57 Mercedes IRL Den truende mand kommer imod mig. De to andre
er ude th, hvor kun den ene er med på billedet.
    I dag lørdag den 11. oktober 2008 kl. 10.00 kom jeg til Kalkgraven og fandt hele P-pladsen fyldt op med biler, campingvogne, varebiler og mobilhome med tvivlsomme personer fra Irland, GB og Holland – registrerings mærkerne på bilerne var der fra. Parkerings båsene var fyldt op, midtervejen var fyldt op, så det var ikke til at parkere for medlemmer eller dagkortsfisker, der skulle til søen. Jeg henvendte mig til en person og spurgte, om de skulle blive længe her. Jeg fik det svar, at de skulle overnatte nogle dage, da der ikke fandtes en campingplads i nærheden. Jeg henviste til Vallø Camping. Jeg bad dem forlade P-pladsen på vejen i midten. Den skulle ryddes, så man kunne køre ind. Da jeg tog billeder af stedet, kom tre personer og begyndte at true mig. Derfor foretrak jeg at forlade stedet og kørte op til Ralf, han var desværre ikke hjemme. Jeg ringede til Gunnar, som også ville ringe til Ralf. Derefter ringede jeg til 114 Politiet og satte dem ind i situationen. De optog en rapport, og når de havde tid, ville de sende en patruljevogn. Et andet medlem og jeg ventede i 1½ time uden at se noget til Politiet, hvor efter vi kørte hjem. En herboende person, som plejede at besøge søen, fortalte mig, at de var kommet fredag den 10. oktober 2008 og havde overnattet på P-pladsen. Det bar tydeligt præg af, at de skulle blive der længe, for parabol antennen var rigget til på jorden midt på vejen. Jeg fik et kig ind i en af de store varebiler, som var fyldt op af nye møbler indpakket i plast. På jorden udenfor en anden bil stod en sofa med et par stole også indpakket i plast. Gad vide om det var ”Den varme stol”. Var det ikke et TV program? Jeg vedhæfter mine billeder, som jeg nåede at tage, inden jeg måtte skynde mig væk af helbredsgrunde.

    Nu er det ikke første gang, at jeg ser overnattende "gæster" på P-pladsen, men aldrig så mange på en gang. I ferie tiden overnatter mange turister også kaldet "gratister" på P-pladsen. De smider deres affald og tømmer deres lokum direkte ud på pladsen. Bestyrelsen (Formanden) af "Regnbuen" bør kontakte Skov- og Naturstyrelsen så der opsættes et forbudsskilt mod Campering = Overnatning på P-pladsen. Medlemmerne og dagkortfiskerne var tvungen til at parkere på Højagervej i dag, hvor det for medlemmer ikke er ønskværdigt overfor Skov- og Naturstyrelsen. På Silovej er parkering forbudt i begge vejsider. På Højagervej er parkering ikke forbudt i følge politivedtægterne - endnu. Det kunne man måske lave om på i samme arbejdsgang ved at forbyde campering på P-pladsen ved Silovej. Så var man ude af det problem: Hvem parkerer på Højagervej dagkortfisker eller medlemmer?

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning efter isen brød på søen i Karlstrup den 8. februar 2009

    Første fangst efter isen brød på søen
    Første fangst efter isen brød på søen
    Jeg har efterhånden været mange gange ved søen for at se om isen var brudt op, men frosten har ligget over søen og isen holder endnu i dag. I syd enden og i "kanalen" var der lidt frit vand, som det var muligt at fiske i. Naturligvis måtte jeg prøve med en lille spinner i de frie vande, eftersom jeg så flere fisk i vandet og også nogle der var oppe at "ringe".

    I det første kast mærkede jeg et hug og fisken røg af efter nogle sekunder. Skiftede til en hel ny spinner med skarpe kroge og i rød farve. Dette måtte være sagen til at tirrer fiskene i det kolde vand. Jeg gik til vest siden, hvor der også var lidt frit vand at fiske i. Der gik heller ikke mange minutter, inden jeg fangede mine to regnbuer. Den første var med rogn, som flød ud af gattet. Nummer to var en blank regnbue med ansats af 3 cm rogn, og total rød i kødet. En værdig spisefisk på 1,35 kg, 45 cm og med et kondital på 1.48

    Tekst & Foto: Jørgen Walter

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning om glæden ved dagkortsfisker den 26. marts 2009

    Torsdag den 26. marts gik jeg en tur til søen ved ca. 10 tiden og begyndte at fiske i det nordøstlige hjørne. Jeg var den første på stedet og så ikke andre fisker ved søen. Og dog! pludselig kom to fisker op mod mig - et medlem og en dagkorts fisker. De stillede sig på østsiden tæt op mod mig og begyndte at fiske mod min line. Medlemmet fiske med flue, så der var ingen problemer i dette. Dagkorts fiskeren fiskede med spinner eller blink, så han krydsede min line flere gange. Jeg blev sur, kiggede på ham, men sagde ikke noget til ham. Han fortrak mod syd, fangede en fisk, måske med rogn, og gik så op af trappen. Klokken var måske 12.00 for jeg gik op til min bil kl. 13.00 og fandt den oversmurt med ørredrogn. Den sorte bil, som jeg parkerede ved siden af ved ankomsten, var væk. På jorden, hvor bilen havde stået, var der ingen rogn, men uden om var jorden fyldt med rogn. Vi kan måske få at vide, hvem der har købt dagskort på tanken denne dag? De bør da ikke kunne købe dagskort fremover?

    Jeg har naturligvis flere billeder af bilen, men disse vil jeg ikke vise her, for så kan bilen genkendes.

    Tekst & Foto: Jørgen Walter
    Det er ikke alle der opfører sig anstændigt
    Det er ikke alle der opfører sig anstændigt

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning ugen efter forårspremieren i 2009

    Min første fangst ugen efter forårspremieren
    Min første fangst ugen efter forårspremieren
    I år kunne jeg ikke være med til forårspremieren, da jeg var på fiskeri i Sverige. Så efter hjemkomsten måtte jeg af sted til Karlstrup for at prøve lykken.

    Tidligt søndag morgen drog jeg af sted, og der var flere fisker ved søen, så jeg fandt et sted, hvor der var plads til alle sider. Der gik heller ikke mange minutter inden den første fisk bed på krogen. 1,75 kg og 50 cm uden hale. Dens søster bed også på krogen lidt efter, nøjagtig samme vægt og længde uden hale. Begge regnbueørreder har derfor en høj konditionsfaktor på 1.40. Hvis den manglende hale skulle måles med, ville fiskene være mindst 53 cm og dermed en lavere konditionsfaktor på 1.18.

    Fiskene var dog helt blanke og pæne tykke og meget røde i kødet, med en lille ansats til rogn. De vil blive varmrøget i den kommende uge.

    Tekst & Foto: Jørgen Walter

    Ned

     

    John og jeg på en sommerfisketur til Karlstrup i juli 2009

    John havde ikke været i Karlstrup i meget lang tid, så for at svinge "kæppen" lidt besluttede han sig for at tage med. Jeg var af den overbevisning, at der var udsat fisk ugen før, så chancen for at komme hjem med en ørred til grillen måtte være stor. Jeg målte først vandtemperaturen og den viste "kun" 16 grader i overfladen. Mit termometer måtte være i stykker, var min første tanke, for temperaturen i Køge bugt var på 20 grader. Men det var korrekt. Der har været omrøre i søen, så det kolde bundvand var kommet op til overfladen.

    Vi begyndte at fiske og inden længe fangede jeg den første regnbueørred på 1,50 kg med hele finner, så den tog nogle gevaldige udløb og senere nogle flyveture over vandet. John fik fisk på samtidig med, at jeg var ved at lande min fisk. Begge fisk var næsten ens i størrelse, men Johns fisk havde fået klippet begge brystfinner. Vi ville lige prøve om der var en mere til grillen nu da vi endelig var kommet. Der gik ikke lang tid inden fisk nr. 2 bed på. En krabat til en regnbueørred på 4,20 kg og kun 63 cm med en konditionsfaktor på 1.72. Flommefed fisk uden hale. John fik en fin fisk mere på 1,50 kg og med hele finner. Fisk til grillen og til røgeovnen var hjemme.

    Tekst & Foto: Jørgen Walter
    Der var fisk til os begge to
    Der var fisk til os begge to

    Ned

     

    "FANGERNES" egen beretning ved badesøen den 24. juli 2019

    FANGERNES egen beretning ved badesøen den 24. juli 2019
    FANGERNES egen beretning ved badesøen den 24. juli 2019
    Onsdag den 24. juli 2019 tog jeg til Karlstrup Kalkgrav ved 11 tiden for at se, hvordan "Mit gamle fiskevand" havde det. Jeg har været medlem i mange år og for det meste nydt at fiske i den krystal klare sø. Det var egentligt med tanke på at blive medlem igen, da jeg nu har mere tid til noget nærfiskeri.

    Som sagt kom jeg til parkeringspladsen kl. 11.00 og hvilken syn mødte mig? Jeg fik lige den sidste parkeringsplads ud mod Silovej. Der måtte være godt gang i fiskeriet tænkte jeg. Jeg tog en vand med til søen for en rundgang skulle gøres.

    Allerede oppe fra brinken kunne jeg se plaskeri midt ude i søen, men det nye var, at det var badegæster med deres badedyr og luftmadrasser, ikke regnbueørreder som hoppede. Jeg gik en tur rundt om søen og følte mig hensat til Bellevue Strand en højsommer søndag i ferietiden. Jeg afstod fra at tage billeder af badegæsterne, men nøjedes med alle biler på parkeringspladsen.

    Jeg har hørt, at flere aktivitets grupper deler faciliteterne omkring Karlstrup Kalkgrav, så jeg vil prøve at komme med mere info, når jeg ved noget mere. Kalkgraven er opstået i 1840 tallet, hvor der blev gravet kalk til bøndernes jorde. Senere til cement produktion, som blev nedlagt i 1975. Herefter overtog Skov og Naturstyrelsen området. Solrød Sportsfisker Klub "REGNBUEN" blev stiftet i 1979. Kalkgraven var i mange år indhegnet med et højt plankeværk, fordi man mente, at det var et farligt terræn at færdes i.

    Dykning og triatlon (svømning) er tilladt for klubber, hvis det anmeldes på forhånd til Skov og Naturstyrelsen. Desuden er Kalkgraven blevet et udflugtsmål for alle "badedyr" i området, når vejret tillader det.

    Tekst & Foto: Jørgen Walter

    Ned

     

    Husk at sende mig flere fiskeoplevelser

    Jeg venter på nap

    Her er så plads til flere fangster med en tekst

    Tilbage til siden, hvor du kom fra.

    NB: Brug ikke funktionen hvis du har klikket på ned, så køre du i ring. Scroll kan bruges.

     


    one.com
    one.com