Jägermeister - Mesterjæger

Ingredienser til en god
Mesterjæger Bitterdram


2 x 700 ml 40% alkohol Vodka eller
Brøndum Klar
142 gram krydderurter efter ingrediens listen og
10 gram Muscovadorørsukker mørk (efter eget valg)

Ingrediens listen til en Mesterjæger

Original Jägermeister består af 56 urter, frugter, rødder og krydderier, hvoraf jeg har fundet 41 af slagsen. Jeg vil komme med listen og antal gram for hver. Mangler dog 3 krydderier - Ginseng, Mate og Rabarberrod - men blandingen er sat over den 18. oktober 2017. Den originale Jägermeister laves ved, at ingredienserne sønderdeles og trækker i en opløsning af vand og alkohol i 4 dage. Hvorefter blandingen filtreres og lagres på egetønder i et år. Efter et år filtreres bitteren igen og blandes med sukker, karamel og alkohol til en styrke på 35 Vol. %. En Jägermeister smager godt, men den er for sød. Det er grunden til, at vi - i vores snapselaug - gør et eksperiment og kalder vores bitter "Mesterjæger".

Tilbehør:
2 stk. 1 liter henkogningsflasker med låg, gummipakning og 2 bøjler samt lidt tålmodighed.

Tip: Jeg har prøvet at tilsætte noget opløst "Ren lakrids i små brud" til Mesterjæger Bitterdram og det gav det sidste "pift". Jeg brugte 50 ml alkohol og 5 g lakrids, som efter det var opløst, blev dekanteret over i bitteren.
Opskrift Nr. 8

Prøv dig frem med sukker i "Mesterjæger"

Jägermeister - Mesterjæger

53 Urter, frugter, rødder og krydderier til
Mesterjæger Bitterdram.

Der er stor svind i mængden af alkohol. Man kunne godt bruge en lille slynge / centrifuge til reminiscenserne fra alt det udtræk, som man får. Det vil formindske spild af den vodka, som krydderurterne har opsuget. Jeg har lavet en Presse Pistol og den fungere helt perfekt.

Udskriv Ingrediens Listen i alfabetisk orden i Excel Regneark. Åbn EXCL regneark i et nyt vindue.
Fremgangsmåde uden ansvar

Bland alle de tørrede krydderurter godt og kom halvdelen i hver sin henkogningsflaske og to flasker 40 % vol. alkohol hældes over.

Flaskerne lukkes med en gummipakning og stilles i en gryde med vand. Vandet opvarmes langsomt til 40 °C og ikke mere. Gryden skal gerne holde denne temperatur i ca. 4 timer, hvorefter henkogningsflaskerne stilles ved stuetemperatur indtil indholdet har taget denne temperatur. Nu er der undertryk i henkogningsflaskerne. Flaskerne stilles lunt, mørkt og tørt i to uger. Efter to uger filtreres indholdet groft, og de to alkoholer blandes over i en ny stor, ren flaske. Krydderierne blandes og en ny flaske alkohol hældes på. Lad det trække i endnu en uge eller to. Herefter filtreres indholdet groft og de 3 alkoholer blandes.

Smag på snapsen og hvis du synes, at den er god og velsmagende, filtreres den gennem to kaffefiltrer og kommes i rene flasker sammen med sukker. Jeg bruger 10 gram muscovadorørsukker per liter, men det op til dig at vælge mængden. 10 gram sukker sænker 1000 ml 40 % vol. til 39,75 % vol. Brug mit Excel-regneark Vin og Snaps procent for andre værdier af alkoholprocent. Åbn EXCEL-regnearket i et nyt vindue.

Stil flaskerne væk i et par uger for, at "Mesterjæger" skal blive helt klar (bundfælde). Nu kan den dekanteres og det sidste drikkes på stedet. Jeg har lavet et Dekanteringsapparat med elektrisk pumpe og den fungere helt perfekt. Hvis der mangler lidt, for at de to flasker skal være helt fyldt op, spæd efter med mere alkohol af samme slags. Mesterjæger vinder ved flere måneders lagring.

Jeg er begyndt at bruge to kaffefiltrer lagt sammen - men det tager lang tid - så det med bundfald synes at blive et meget lille problem. Dog kan der komme noget bundfald efter sukkeret er kommet i. Men filtrer ikke efter sukker er kommet i, men dekanter kun.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.