Rompot - Rumtopf
Ingredienser
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Fremgangsmåde uden ansvar

 

700 ml Stroh Rom 54 (54% alkohol)
200 g Danske jordbær
200 g Danske hindbær
200 g Danske ribs
200 g Danske solbær
200 g Danske sure kirsebær uden sten
200 g Danske brombær
265 g Perlesukker

Tilbehør:
3 l henkogningsglas

Bærene kan kommes i glasset efterhånden som de modnes i den Danske sommer. Delmængder af sukker og rom hældes på efterhånden, som bærrene kommes i glasset. Hvis du ønsker en meget sød Rompot, kan du gå op til 500 g sukker.
Opskrift Nr. 4
Rompot - Rumtopf
Rompot - Rumtopf
I rene glas kommes de første bær i bunden og en delmængde (her 1/6) sukker strøs over. Rom hældes på indtil bærrene er dækket. Dette gentages efterhånden, som bærrene modnes i din have. Når alle bær (her 6 slags) er kommet i glasset, skal det sidste sukker strøs over og den resterende del af rommen hældes over, så det dækker med ca. 1 cm.

Glasset lukkes og stilles mørkt og koldt indtil Juleaften. Nu kan du servere en god Rompot til din risalamande. Alternativ er at lade noget af saften bundfælde og bruge denne som tilbehør til en dessert - æblekage, is og andet godt. Se billedet TV.

Andre bær kan naturlig også bruges - blommer, stikkelsbær og blåbær - men hvis bærrene er meget hårde, skal de stikkes med en gaffel, så saften trækker ud og rommen ind i bærret.

Det er vigtigt, at alkohol % er høj, for holdbarhedens skyld. Alkohol % falder, efterhånden den fortyndes med saften fra bærrene. Gennemsnit for den mængde bær, rom og sukker giver ca. 20 vol% alkohol. Se min Snapse beregning.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.