Slåensnaps
Ingredienser
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Fremgangsmåde uden ansvar

 

300 g slåen
1 fl. Stolichnaya Vodka 38 %

Trækketid 4 til 6 måneder

Tilbehør:
1,5 liter henkogningsglas med låg

Sødmen i slåensnapsen kommer frem, når bærret har fået frost, derfor spiser fuglene dem først, når der har været frost.

Nyhed: I år 2017 kom jeg 4 stk. "Blommer i Madeira" i slåensnapsen sammen med 4 spsk. af saften fra blommerne. Slåen er jo i familie med blommer.

Jeg kan anbefale at bruge et Dekanteringsapparat med elektrisk pumpe, så får man et krystalklar produkt, som er en fornøjelse at skænke op i et glas for ens gæster.
Opskrift Nr. 2
Slåensnaps
Slåensnaps
Slåen busk
Slåen vokser mange steder i Danmark, fortrinsvis i skovbryn og krat, hvor jordbunden er fugtig. De små blåsorte blommelignende bær modnes sidst i oktober først i november. Efter nætter med frost kan de plukkes og bruges til vinfremstilling eller som her kryddersnaps. I Danmark kommer frosten sent, så derfor plukker jeg mine bær på bærrenes højdepunkt og lægger dem i fryseren nogle nætter. For hvis man venter for længe med at plukke bærrene, spiser fuglene dem.

Bærrene prikkes med en nål, kommes i flasken og overhældes med vodka. Sættes koldt og mørkt og glemmes for de næste 4 til 6 måneder, hvorefter bærrene tages bort og slåensnapsen filtreres. Lad flasken stå nogle måneder endnu for, at bundfaldet skal sætte sig. Farven er orangerød og snapsen smager lidt bittersød.

Tips: Rens al frugtkød af kernerne og tør dem i en ovn. Knus kernerne med en hammer, kom dem i et glas og dæk med noget af slåensnapsen. Lad det trække i 4 uger, filtrer og smag slåensnapsen til med denne "essens".

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.