Fyldte auberginer med muslinger og quinoa med tomatsalat

Indkøbsliste for 4 voksne

1 Dåse Muslinger 200 g naturel
2 stk. Auberginer store 340 g
1 stk. Bagekartoffel stor 300 g
1 dl Quinoa sort/rød/hvid vælg selv
2 stk. Tomater store og modne
1 stk. Rødløg stor
4 Fed Hvidløg
½ stk. Rød chilipeber mild
2 Kviste Rosmarin/Timian
4 spsk. Jomfruolivenolie
2 spsk. Østerssauce
Groftsalt og Peber fra kværnen

Tomatsalat
8 stk. Cherrytomater
1 stk. Rødløg stor
½ stk. Rød chilipeber mild
1 Bundt Basilikum
100 g Feta ost
1 spsk. Balsamico Glace hjemmelavet
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 120
Fyldte auberginer med muslinger og quinoa med tomatsalat
Fyldte auberginer med muslinger og quinoa med tomatsalat
 

Fremgangsmåde uden ansvar: Auberginerne halveres på langs og bages i 15 til 20 minutter i ovnen ved 225 °C. Udhul auberginerne og hak frugtkødet. Det skal blandes med kartoffel, quinoa, tomater, løg, hvidløg, chilipeber, rosmarin og krydres med salt og peber efterfølgende.

Bagekartoflen skrælles og skæres i små tern og koges mør i ca. 15 minutter. Quinoa koges efter anvisningen på posen. Skær de modne tomater i tern hak løg, hvidløg og chilipeber fint.

Løg, hvidløg og chilipeber steges på panden i jomfruolivenolie til de bliver klare. De kogte kartoffeltern vendes i og der slukkes for varmen. Nu skal det hele blandes med rosmarin og krydres med salt og peber.

Fyldet blandes med muslingerne og fordeles i de 4 udhulede aubergineskaller, som bages i den 225 °C varme ovn i 10 til 15 minutter.

Tomatsalat: Skær cherry tomaterne og rødløget i både, pluk basilikumblade og smuldret feta ost over. Tomatsalaten dryppes med den hjemmelavet Balsamico Glace ved bordet.

Hjemmelavet Balsamico Glace: 1 flaske rød balsamico eddike reduceres til det halve, ved at indkoge eddiken i en kasserolle med stor overflade og uden låg. Det kan godt tage op til 30 minutter og det "river" i næsen. Jeg bruger mit udekøkken, så her er ingen problemer. Hæld glacen på et skoldet glas og køl det ned. Opbevares i køleskabet.

Servering: Anret som vist på billedet ovenfor og fordel selv Balsamico Glace over tomatsalaten og østerssauce over hovedretten.

Pynt: Lidt friske basilikumblade vil gøre gavn.

Drikkelse: En kold hvidvin vil gøre underværker i den varme sommertid.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.