Blinis er russiske pandekager med ægte russisk kaviar
Her bruger jeg dansk "kaviar" og varmrøget ørred

Indkøbsliste for 4 voksne personer

200 g kaviar eller ørredrogn eller stenbiderrogn
200 g koldrøget laks eller
200 g varmrøget laks/ørred
200 g boghvedemel
100 g hvedemel
2 hele æg, delt i blomme og hvide
1/3 pk. gær = 17 g
3 dl sødmælk
30 g smeltet smør til dejen og lidt til bagning
1 tsk. salt og 1 tsk. sukker
1 dl creme fraiche til dejen

Resten af cremefraichen til blinis
1 finthakket rødløg til blinis
1 bundt finthakket dild til blinis
Alternativ til blinis

Yorshire Puddings
120 g hvedemel
1 hel æg sammenpisket
2 dl mælk
2 dl vand
1/2 tsk. salt
60 g svinefedt (til mad)
60 g palmin (til kager)

Muffins form i metal til bagning
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 46
Blinis med kaviar og varmrøget ørred
Russiske pandekager med kaviar og varmrøget ørred

Fremgangsmåde uden ansvar: I de 15 år jeg rejste rundt i USSR, blev jeg næsten stop fodret med blinis og russisk kaviar uden at tænke over prisen og hvordan blinis blev lavet. Jeg har spurgt min "gamle" russiske tolk, hvilke ingredienser der indgik i opskriften på blinis. Ovenfor finder du opskriften på blinis, men da russisk kaviar er meget kostbart, er denne erstattet med en mere overkommelig vare. I Rusland brugte man også Kefir, som nu kun fås i særlige forretninger i Danmark. Jeg har brugt cremefraiche i stedet for. Arla har i sin tid fremstillet Kefir, men på grund af manglende salg, er produktet indstillet.

Lun mælken og smør op til 37 °C og opløs gæren heri. Tilsæt kefir/cremefraiche, de to mel sorter, sukker, salt og æggeblommer, under konstant omrøring. Dejen skal være lind, som til alm. pandekager. Sættes lunt i en time.

Æggehviden piskes stiv og vendes i dejen. Blini-panden opvarmes med smørklatter i hvert huld og 2 spsk. dej kommes i. Bages nu 2 minutter på hver side ved god varme. Må dog ikke brankes = blive for mørke. Der bliver ca. 28 stykker ud af opskriften.

NB: Jeg har på det seneste ikke kunne købe Boghvedemel, så jeg prøvede mig frem med Durummel fra Italien. De blev fantastiske gode, så prøv det, hvis du heller ikke kan få boghvedemel. Husk blot på, at boghvedemel ikke indeholder gluten som durummel gør. Altså, hvis du har gluten allergi.

Servering: Blinis serveres lune med "kaviar"/ørredrogn lidt koldt/varmt røget laks, cremefraiche og finthakket rødløg.

Pynt: Finthakket dild.

Drikkelse: I Rusland drak jeg altid Stolichnaya Vodka og mineralvand til. Alternativ Russisk Champagne halv tør.

Tip: Blinis kan med held også laves på en almindelig stegepande, sørg blot for at de ikke bliver for store. Blinis kan fryses ned til senere brug, læg pergamentpapir imellem lagene. Optøes og varmes i ovnen ved 120 °C i ca. 10 minutter. Smager som frisklavet, jeg har prøvet det.

Alternativ Yorshire Puddings: Bland mel og salt i en skål. Kom det sammen-piskede æg i og rør godt rundt. Kom halvdelen af væsken i og rør godt medens resten af væsken hældes langsomt i. Rør derefter kraftigt med rørmaskine, dejen skal være som til pandekager. Medens dejen hviler i 10 minutter opvarmes ovnen til mindst 220 °C. Svinefedt kommes direkte ned i muffins formen og sættes i den varme ovn indtil den er meget "HOT". Muffins formen tages ud og dejen fordeles straks i de 12 huller, hvorefter muffins formen sættes tilbage og bager videre i 10 til 15 minutter. Kagerne hæver meget op, selv uden hævemiddel. De er meget velegnet til en ret med megen sauce (gravy), hvori kagen dyppes. Brug Palmin, hvis du vil spise kagen som dessert, og drys med flormelis.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.