Fiske Paella

Indkøbsliste for 4 personer
400 g fiskefile af torsk, sej, kuller eller fladfisk
300 g kæmperejer friske eller dybfrost
300 g muslinger friske eller dybfrost
500 ml hjemmelavet fiskebouillon eller på dåse
200 ml hvidvin den du drikker til maden
4 fed hvidløg
2 store løg/rødløg
3 cm frisk ingefær i små tern
1 rød hot chili i små skiver
1 gul og 1 rød peber frugt
200 g grønne ærter dybfrost
250 g Spanske Paellaris eller Sushi ris
4 spsk. Jomfru Olivenolie
1 æske safran 1 g
Salt, peber/cayennepeber efter smag
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 35
Fiske Paella lavet i en Paellepande.
Retten her er lavet for 2 personer.
Fiske Paella lavet i en Paellepande

Fremgangsmåde uden ansvar: Rens og vask de gule/røde peberfrugter og skær dem i mundrette stykker. Skræl løg, hvidløg og ingefær og skær dem i tern. Bruges friske muslinger skal de først vaskes efter opskriften på pakken. Dybfrossen eller dåse muslinger sættes blot til afdrypning i en si lige som rejerne. Fiskefilerne afpudses for skin og ben og duppes tør i køkkenrulle. Skæres i mundrette stykker.

Varm olien op i en paellapande, den har to håndtag et i hver side. En Tefal Wokpande med låg kan også bruges, så skal den blot ikke sættes ind i en ovn, men steger videre på komfuret under låg.

1. Metode: Bruges friske rejer og muslinger skal de friske rejer først "steges" i den varme olie til de bliver pæne røde. Tag dem af panden og sæt dem til side. "Steg" derefter de friske muslinger indtil de åbner sig. Stil dem til side sammen med rejerne. Kasser de muslinger, som ikke har åbnet sig.

2. Metode: Her anvendes rejer og muslinger fra dybfrost. Steg løg, hvidløg, ingefær og hot chili i olien, må ikke blive brun, tilsæt paellaris og fiskebouillon samt hvidvin. Krydderier safran, salt og hvid peber/cayennepeber tilsættes og retten gives et opkog. Dæk panden med folie og sæt den i en 200 °C forvarmet ovn i 15 minutter. Tag panden ud og rør ærter og gule/røde peber i. Pynt retten med rejer, muslinger og fiskefile stykker. Dæk igen panden med folie og bag videre i den 200 °C varme ovn i 12 til 15 minutter.

Servering: Paellapanden/Wokpanden sættes direkte på bordet.

Pynt: Finthakket persille eller koriander, tomatbåde og citronbåde.

Drikkelse: Naturligvis en kølig hvidvin efter eget valg. Jeg har valgt en Argentinsk Chardonnay vin, som passer til fisk, kylling, pasta og ost. Fantastisk valg. Jeg fik 3 flasker til 100,00 kr.

Tip: Riv skallen af en økologisk citron, pres et eller to fed hvidløg, hak persille eller koriander meget fint. Bland de tre ting i smør og kom det i en grovbolle. Sæt bollen i restvarmen fra ovnen i 5 - 10 minutter. Server grovbollen til retten.

Bemærk: Det er svært at finde Spanske Paellaris, så jeg har prøvet mig frem med Oryza Sushi ris, hvilket gav et fortrindeligt resultat. Det er en mellemkornet ris.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.