Jørgen Walters Fiskebrunsviger

Indkøbsliste for 6 til 8 voksne

Jørgen Walters "Fiskebrunsviger"
Til Dejen:
250 g Amo mel
25 g smør blødt
2 dl lunken sødmælk
25 g sukker
½ tsk. kardemomme stødt
½ tsk. kanel stødt
1 knivspids salt
½ pk. gær (25 g)
NB. ved koldhævning i køleskab
natten over kun 1/4 pk. gær

Til Remoncen:
125 g smør
150 g brun farin
4 spsk. mørk sirup
100 g hasselnødder
Brunsviger fra Fyn
Til Dejen:
400 g Amo mel
30 g smør smeltet
1 dl lunken sødmælk
1 dl lunken vand
60 g sukker
2 stk. hele æg
5 g salt (1 lille tsk.)
30 g gær
NB. ved koldhævning i køleskab
natten over kun 15 g gær

Til Remoncen:
200 g smør
400 g brun farin
2 spsk. kagecreme m. vaniljesmag
100 g hasselnødder
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 16C
Fiskebrunsviger og Fynskbrunsviger
Fynskbrunsviger er bagt ved 180 °C i 25 minutter

Fremgangsmåde uden ansvar: Opløs gæren i den lunkne mælk (vand). Bland mel, sukker, salt, smeltet smør, krydderier og æg i en skål og hæld mælk og gær i under æltning med en maskine. Ælt gerne i mindst 5 minutter. Sæt dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i 45 minutter.

Medens dejen hæver laves remoncen. Hæld smør, brun farin og sirup i en gryde og sæt den over svag varme, så det hele smelter. Kom hasselnødderne på en ren og tør pande, varm op så de tager farve og skallerne løsner sig. Læg hasselnødderne i et tørt viskestykke og fold over, så du kan rulle nødderne rundt og få skallerne af. Hak nødderne groft og kom dem op i gryden til remoncen. Bland det hele godt og lad det afkøle medens du går til næste trin. Bruges kagecreme kom det i, når remoncen er lidt afkølet.

Dejen er meget klistret, så hæld den i en bageform 20x30 cm (jeg bruger en alu. drypbakke til grill kun smurt med smør). Sæt igen dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i 45 minutter, eller til den er hævet til det dobbelte.

Når dejen er færdig hævet, trykkes med en pegefinger så mange fordybninger i den som muligt. (Jeg fik lavet 12 fordybninger). I disse fordybninger kommes remoncen og resten fordeles jævnt over dejen.

Sæt bageformen ind i en forvarmet ovn og bag den i 20 til 25 minutter ved 180 °C. Tiden kan variere lidt efter din ovn. Vær blot opmærksom på tiden, for lige pludselig kan brunsvigeren blive for brun.

Drikkelse: Find en god, tør Portvin og server den med en god veltillavet kop kaffe sammen med Brunsvigerne.

Tip: Jeg har prøvet koldhævning i et døgn i køleskabet, det giver en bedre struktur i brunsvigeren. Tag skålen ud af køleskabet og stil den på køkkenbordet i et par timer, inden den hældes op i den smurte alu. drypbakke. Fordel dejen helt ud i siderne og lav nu hullerne i dejen med smørsmurte finger. Stil dejen lunt til hævning i en time under et vådt viskestykke.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.