Grillet "Regnbue" med pinjekerner ristet i hvidløgsolivenolie

Indkøbsliste for 4 voksne personer:

2 kg friskfanget regnbueørred
200 g pinjekerner
1 kg nye danske kartofler
1 dl olivenolie
4 fed alm. hvidløg
1 stk. citron
1 kvist salvie
1 kvist rosemarin
1 stilk løvstikke - kun bladene (bouillonurt)
1 tsk. groft, sort peber
2 tsk. salt
1 klat smør
1 hvidløgsbrød

Salat:

Mix din favorit salat
og server den til fisken
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 24
Grillet
Retten kan laves af en "Regnbue" fra Karlstrup Kalkgrav

Fremgangsmåde uden ansvar: Naturligvis skal fisken fanges først. Eller købes. Fisken skal skæl renses. Det gøres ved at skrabe fisken fra hale mod hoved med en "sløv" kniv. Børstes med en stiv børste under koldt vand. Skær så fisken op fra gat mod hoved, skær hovedet af fra nakken og træk alle indvolde ud. Rens nyreblodet ud med en kniv og børst med en stiv børste resten af blodet ud under koldt vand. Fileter fisken og rens den for alle sideben. Aftør fisken med køkkenrulle.

Drys lidt salt på skindsiden og læg fisken på et fad. Drys salt og peber på kødsiden og smør fisken med olivenolie. Lad fisken trække i køleskabet i 20 minutter inden den grilles på begge sider. 10 minutter på skindsiden og 5 minutter på kødsiden er passende. I mellemtiden har du forberedt kartoflerne for stegning i folie på grillen. Rens kartoflerne og dryp med olie, drys med salt og peber, kom forskellige krydderurter i og sæt temperaturføleren i den største kartoffel. Luk folien tæt og sæt den på grillen. Når temperaturen er 99 °C til 100 °C, er kartoflerne færdige. Min erfaring siger, at det tager mellem 30 og 45 minutter.

Lav en foliebakke af et stykke dobbelt folie. Kom pinjekerner, hvidløg, smør og olivenolie i foliebakken og sæt den på grillen. Når pinjekernerne er blevet brune måske let sorte, er de færdige til servering. Bruges til pynt på fisken.

Servering: Sæt fadet på bordet og server de nye danske kartofler til. Efter behag dryppes fisken med citron.

Pynt: Ja! det var så pinjekernerne, der skulle bruges.

Drikkelse: Til denne ret egner sig en kølig hvidvin.

Tip: Hvidløgs flûte går også godt til retten. Dyp det i smør/olivenolien. Men husk også at spise skindet, det er sprødt og godt.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.