Indisk fiskeret med ris til "Dagen derpå"

Indkøbsliste for 4 voksne

500 g røget kuller filet uden skind og fiskeben
eller skær issing (Bakskuld)
250 g basmati ris
4 gode økologiske landæg
1 løg hakket fint
2 fed hvidløg hakket fint
1 frisk rød chili snittet (med eller uden frø)
1 bundt frisk koriander/kørvel hakket fint
4 laurbærblade
1 citron
250 g Citron Sauce "Nem Fisk" fra Glyngøre
1 spsk. Thai Red Curry Paste Blue Dragon
3 spsk. Olivenolie og en klat smør
Læsø salt og friskkværnet sort peber sættes på bordet
Yoghurt til servering
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 61
Indisk fiskeret med ris til
Indisk fiskeret med ris til 'Dagen derpå'

Fremgangsmåde uden ansvar: Kan spises som morgenmad, frokost eller aftensmad men er særlig godt til "Dagen derpå". Altså en kur mod tømmermænd.

Sæt en stor gryde let saltet vand over og bring i kog med 2 laurbærblade. Udvask risene godt og kom dem i det kogende vand sammen med 4 æg og saften fra en halv citron. Når risene er kogt færdig (se på pakken ca. 10 minutter) drænes de for vand i en si og stilles til side. Æggene pilles og skæres i kvarte og stilles til side.

Sæt gryden over igen med let saltet vand og bring i kog med 2 laurbærblade og saften fra en halv citron. Kom røget kuller filet i gryden og sluk for varmen. Efter 3 til 4 minutter er fisken færdig kogt så den skiller i flager. Fisken skilles i store flager og stilles til side.

Sæt en stor stegepande over svag varme og kom lidt olivenolie og en klat smør på. Svits løg, hvidløg, chilipeber og rød karrypasta i ca. 5 minutter. Det skal ikke brunes, løgene skal kun blive klare. Kom risene på panden og bland forsigtig. Drys med koriander og bland igen. Æg og fiske flager blandes nu forsigtig i retten og der gives et drys koriander/kørvel på toppen. Panden sættet på let varme i 5 minutter for at retten skal blive gennemvarm og krydderierne komme til sin "ret". Alternativ er 20 minutter i en 200 oC varm ovn.

Servering: Yoghurt kan serveres til. Er særlig godt hvis du gør retten "HOT".

Pynt: Brug frisk grov hakket koriander/kørvel blade til pynt.

Drikkelse: En kold porter med en slat Whisky i bunden gør godt.

Tip: Hvis røget kuller ikke kan skaffes, så prøv med røget stenbider. Stenbideren skal ikke koges, men pil blot kødet ud og del det i store flager. Ellers må du selv røge dine fisk.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.