Kalveculotte på grill med tilbehør

Indkøbsliste for 4 voksne personer

1,3 kg kalveculotte
16 mellemstore kartofler
16 mellemstore champignon

Shopska salat
4 solmodne kryddertomater på stilk
1 stor agurk eller
4 skoleagurker (de små agurker)
4 til 8 forårsløg
1 til 2 hovedsalat (icebergsalat er velegnet)
1 rød chilipeber
1 grøn chilipeber
16 grønne eller sorte oliven
1 dåse Feta ost i tern eller
1 tør Feta ost til rivejern
1 bundt hakket persille

Dressing
3 dele oliven olie og 1 del Heidelberg æblecidereddike
salt og frisk kværnet sort peber
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 81
Kalveculotte på grill med tilbehør
Kalveculotte på grill med tilbehør

Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at forberede kødet til en rødvins marinade. Afpuds for sener og for meget fedt, skær riller i overfladen. Drys salt og frisk kværnet peber i "såret". Sæt culotten i en stanniol bakke og hæld lidt rødvin over, og sæt det i køleskabet indtil 1 time før det skal bruges. Kartoflerne skal ikke skrælles men vaskes godt af for jord. 4 kartofler pakkes i stanniol med oliven olie og salt. Champignon børstes rene for jord - men uden vand - og pakkes i stanniol med oliven olie, salt og peber som kartoflerne med 4 i hver pakke. Sæt det i køleskabet indtil 1 time før det skal bruges. Det hele kan forberedes om formiddagen, så det lige er klar til en god grill aften, hvor så blot salaten laves medens kødet grilles. Salaten kan også forberedes, men der må ikke hældes olie, eddike og salt på før den skal serveres, for så er den ikke "sprød" mere.

Opskriften med hensyn til tider og temperaturer er for min kuglegrill med indbygget varmelegeme til optænding af grillkul. Grillen blev gjort klar med varmelegeme og kul og tændt kl. 15.00. Kl. 16.00 var temperaturen 230 °C og culotte stegen blev lagt på risten med den snittede flade ned ad. Efter 8 minutter blev den vendt og fik endnu 7 minutter. Herefter blev culotte stegen lagt i stanniol bakken og sat på risten igen med kartoflerne i stanniol rundt om. Varmelegemet blev slukket og temperaturen faldt til 200 °C, som blev holdt under hele processen. Efter 40 minutter var kernetemperaturen i kødet 60 °C og stegen blev taget ud og pakket ind i stanniol og et viskestykke. Efter at stegen havde hvilet i 30 minutter, var temperaturen steget til 68 °C, og kødet var det som hedder "medium done". Champignon pakkerne kom ind medens kødet hvilede, så det hele var klar kl. 17.30. Salaten blev serveret portionsanrettet og dressingen blev hældt over ved bordet.

Shopska salat: Skær tomaterne i kvarte stykker. Skræl agurken og skær den i tern. Forårsløgene skæres i små skiver og salaten skæres i mindre strimler. Chilipeber og oliven skæres i meget små skiver. Persillen hakkes. Fetaosten kan købes i tern eller hele stykker som så rives hen over salaten. Serveres enten i en stor skål eller portionsanrettet. Oliven olie, æblecidereddike og salt hældes/drysses først over ved serveringen. Juster selv hvor stærk du vil gøre salaten med chilipeber, tages kernerne ud bliver salaten ikke så stærk (hot).

Servering: Ude i det fri omkring grillen en lun aftenstund.

Pynt: Der er vel ikke andet end hakket persille som gør det.

Drikkelse: En god rødvin er sagen. Jeg brugte en Italiensk rødvin Gran Rosso Negroamaro Primitivo fra Brugsen.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.