Orientalske karry koteletter i fad med ris

Indkøbsliste for 4 voksne personer

4 svinekoteletter uden svær a min 150 g per stk.
1 ds. ananas i skiver 136 g (Netto)
1 glas champignon 285 g (Netto)
1 hønsebouillonterning
½ rød chili peber hakket
2 spsk. karry hot
4 fed hvidløg hakket
1/4 l piskefløde
4 spsk. olivenolie
1 spsk. mel
1 spsk. smør
salt og frisk kværnet peber

Ris til 4 personer efter eget valg
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 82
Orientalske karry koteletter i fad med ris
Orientalske karry koteletter i fad med ris

Fremgangsmåde uden ansvar: Bland 1 spsk. mel, 1 spsk. karry, salt (vær varsom med salt, når der bruges bouillon) og frisk kværnet peber i en plastpose og ryst godt. Kom 1 kotelet i posen ad gangen og ryst godt, så blandingen fordeles på koteletten. Brun koteletterne på hver side i olivenolie på panden i nogle minutter og læg dem så i et ovnfast fad med plads til tilbehør. Brug resten af olivenolien senere til ananas og champignon.

Saften fra ananas og champignon hældes fra og gemmes i en skål. Ananas skiverne ristes let på panden og lægges derefter over koteletterne. Champignon ristes på panden og lægges også over koteletterne.

Nu skal karryen brændes af på panden med lidt smør. Kom smør på panden og lad det bruse op, herefter kommes 1 spsk. karry på og der røres rundt. Panden koges af med saften fra ananas og champignon med en hønsebouillon, hakket hvidløg og hakket chili peber. Fløden tilsættes og saucen får et kort opkog. Hældes derefter i fadet og stilles i en 200 °C forvarmet ovn i ca. 40 minutter.

Risen koges efter mængde og tid, som angiver på posen.

Servering: Fadet sættes på bordet sammen med 4 varme tallerkner og en skål ris.

Pynt: Der er vel ikke andet end hakket koriander, som gør det, nu når det skal være en orientalsk middagsret.

Drikkelse: En god rødvin er sagen. Jeg brugte en Italiensk rødvin Gran Rosso Negroamaro Primitivo fra Brugsen. Men en kold Pilsner Urquell vil også være en naturlig ting til denne ret.

Tip: Gør det til en oplevelse og brug økologiske fritgående grise. Kødet er mørt og smagsfuldt, måske lidt dyrere, men det er det værd.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.