Kyllinglår braiseret i Porter

Indkøbsliste for 4 voksne personer

1 pk. kylling under- og overlår 1,5 kg
2 porrer
2 gulerødder
2 persillerødder
2 stilke bladselleri
1 løg
4 fed hvidløg
1 rød cilipeber
1 fl. Wiibroe Porter
½ l hønsebouillon
1 spsk. Æble cider eddike
1 spsk. Asian kitchen soya
½ dl Olivenolie
50 g smør
2 spsk. mel
1 spsk. røgsalt eller alm. salt
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 90
Kyllinglår braiseret i Porter
Kyllinglår braiseret i Porter

Fremgangsmåde uden ansvar: Begynd med at salte de optøede kyllingestykker. Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Hæld grøntsagerne i en plastpose med mel, og ryst posen godt. Kom olivenolie og smør i en dyb gryde, når smørret har bruset af brunes kyllingestykkerne på alle sider. Det tager ca. 10 minutter. Læg kyllingestykkerne til side og alle grøntsager brunes let i olie/smør. Hvis der er for lidt olie/smør tilbage tilsættes der noget mere. Læg kyllingestykkerne ned blandt grøntsagerne og stænk dem med æble cider eddike og soya. Hæld en Porter og hønsebouillon over så det dækker helt.

Bring retten i kog og skru ned for varmen, så det simrer i 1½ time. Se efter, at der er væde nok, ellers tilsættes mere bouillon. Kyllingestykkerne skal være dækket af væde for at blive møre. Du kan lave retten om formiddagen eller dagen før, den skal serveres. En time før serveringen kommer du kyllingestykkerne i et ildfast fad, hælder saucen med grøntsagerne over og sætter fadet i en 120 °C varm ovn.

Servering: Sæt fadet på bordet og server enten kartofler, ris, nudler, spagetti eller brød til.

Pynt: Frisk hakket persille eller koriander vil være velegnet.

Drikkelse: Den samme Porter bør drikkes koldt til retten.

Tip: I stedet for kylling under- og overlår kan du bruge en hel kylling, som deles i kvarte stykker.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.