Italiensk oksegryde med oksecuvette og chorizo pølse

Indkøbsliste for 4 voksne

800 g oksecuvette
4 Chorizo pølse
150 g røget bacon i tern
4 gulerødder
1 porre
1 løg
4 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 stor dåse tomatpure
1 terning hønseboullion
1 hot chilipeber (Hot Carrot)
3 spsk. mild paprika
2 spsk. hvedemel
1 fl. Wiibroe Porter
4 spsk. Ekstra Jomfru Oliven Olie
100 g smør
1 tsk. havsalt

Kartoffelmos
8 store kartofler
50 g smør
2 dl. piskefløde
1 bundt løvstikke
Smag til med salt og hvid peber
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 109
Italiensk oksegryde med oksecuvette og chorizo pølse
Italiensk oksegryde med oksecuvette og chorizo pølse

Fremgangsmåde uden ansvar: I disse tider, hvor okse coulotte/cuvette stege er billige, bør man prøve forskellige opskrifter med disse. Jeg vil lave en Italiensk gryderet med chorizo pølse og lidt røget bacon, samt en masse grøntsager. Det er naturligvis op til en selv, hvilke og hvor mange grøntsager man vælger. Jeg giver ovenfor mit bud på en god sammensætning.

Start med at befri stegen helt for sener og hinder, skær den ud i 1 cm tykke skiver fra den tynde ende. Skiverne deles i 2 eller 3 stykker, så man får mundrette klumper. I en plastpose kommes hvedemel og mild paprika, kødklumperne hældet i og posen rystes godt. En stor tykbundet gryde med olie og smør sættes over varmen. Når fedtstoffet er godt varmt, kommes kødet i og brunes på alle sider. Er gryden lille, må man gøre det ad to gange, for kødet skal ligge i et lag på bunden af gryden. Kødet tages op og bacon switches i gryden. Alle grøntsager er renset og skåret i skiver/tern. Kom disse i gryden og bland dem med bacon og det brunede kød. Kom tomatpure, hønseboullion og en flaske porter i. Rør godt rundt i gryden og smag til med salt. Jeg brugte 2 "Hot Carrot Chilipeber" styrke 7 af egen avl. Det var lige i overkanten for fruen i huset. Så husk selv at prøve styrken på din chilipeber. Skru ned for varmen og lad det simrer i 90 minutter, se efter at væden ikke fordamper, spæd med vand, hvis det er nødvendigt. Jeg kom 1 dl piskefløde i retten inden serveringen for at tage lidt af den "Hotte" smag.

Kartoflerne er skrællet og skåret i store tern, sat over varmen og koger svagt i 20 minutter med et bundt løvstikke, men uden salt. Vandet hældes fra og løvstikken fjernes. Kartoflerne moses med lidt smør og piskefløde, smages til med salt. (Normalt også med hvid peber, men her var retten tilstrækkeligt "Hot").

Servering: Gryderetten serveres med kartoffelmos og syltede asier eller agurker.

Pynt: Kartoffelmosen kan pyntes med noget grønt - purløg eller karse.

Drikkelse: En kold Porter som kom retten vil være velegnet.

Tips: Bruger du bacon fra opskriften ovenfor, vil du opleve at det ikke "sprutter" på panden, da det er tørsaltet og langtids koldrøget. Og bacon stykkerne "klister" heller ikke sammen, som købt bacon gør. Men vær sparsom med at komme salt i retten, da dette bacon er meget salt.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.