Rimsaltet laks med røræg og kryddersnaps

Indkøbsliste for 4 voksne

Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 14
Rimsaltet laks med røræg og kryddersnaps
Rimsaltet laks med røræg og kryddersnaps

Nu skal du ud og fange en frisk laks til denne ret. Kun frisk laks kan bruges.

Fremgangsmåde uden ansvar: Fang laksen og brug det store midterstykke på ca. 600 til 800 g. Fileter fisken så du har to stykker. Skær sideben væk med en skarp kniv, og tag nerve benene ud med denne kraftige pincet. Tag en skål eller et fad, hvor de to laksesider kan ligge i. Hæld en kold lage efter denne opskrift over fisken og anbring det hele i køleskab i et døgn.

Lage til rimsaltning: Kog 4 dl vand, 60 g salt, 40 g sukker, 2 tsk. sennepsfrø, 1 tsk. korianderfrø, 1 tsk. dildfrø, ½ tsk. hel hvid peber og dildstængerne. Dildbladene bruges til pynt. Når lagen er håndvarm kommes 1 dl kryddersnaps i. Lagen afkøles helt og hældes derefter over laksen. Efter 1 døgn i køleskab tages laksen op og udvandes kort ca. 5 minutter i koldt vand. Duppes tørt med køkkenrulle og skæres i tynde skiver. Anrettes på portionstallerkner og pyntes med hakket dild.

Servering: Røræg eller æggestand serveres til retten. Slå 2 æg ud per person i en skål. Kom 4 spsk. koldt vand og 2 spsk. kryddersnaps i og pisk godt med en håndpisker indtil det hele bliver "luftigt". En klat smør på panden og smelt det ved middel varme. Hæld æggestanden i og lad det stivne under låg ved middel varme. Krydder med salt og hvid peber, når æggestanden er færdig. Fordel det på tallerknerne ved siden af laksen.

Tip: Små nye Danske kartofler kogt i letsaltet vand er også god til retten. Helt nye, små Danske kartofler skal kun koges i 15 minutter, hvor efter vandet hældes fra, og de lufttørres kort. Læg kartoflerne tilbage i gryden, og 2 spsk. kryddersnaps hældes over. Læg låg på og ryst gryden kort, til snapsen er trukket ind i kartoflerne.

Drikkelse: Drik din favorit øl til retten og skyl ned med resten af kryddersnapsen. Du vil høre englene synge. Denne ret stammer fra Sverige.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.