Røgede kartoffelmadder med "Slag i"

Indkøbsliste for 4 voksne personer

4 store og pæne kartofler
4 skiver rugbrød efter eget valg
Smør eller krydderfedt til rugbrød igen efter eget valg
Salatblade til pynt
Karse til pynt
Salt og peber

1. forslag
Kyllingesalat med stegt bacon

2. forslag
Kryddersild med rå løg

3. forslag
Tomatskiver med mayonnaise og ristede løg

4. forslag
Hårdkogte æggeskiver> med kryddersild
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 91
Røgede kartoffelmadder med Slag i
Røgede kartoffelmadder med "Slag i"

Fremgangsmåde uden ansvar: Vask kartoflerne grundigt med en børste, da de spises med skræl på. Kom dem i en gryde med letsaltet vand, så de netop er dækket. Bring gryden i kog under kraftig varme. Når vandet koger, skrues der ned for varmen og kartoflerne simrer i 15 minutter. Derefter hældes det kogende vand fra og gryden kommes under rindende koldt vand i 10 sekunder. Kartoflerne lægges på et stykke køkkenrulle i 10 minutter for at tørre inden de røges.

Nu kommer din "Madkasse røgeovn" til sin ret. Læg et lag røgesmuld i bunden sæt risten i, og læg kartoflerne på risten. En drypbakke skulle ikke være nødvendigt med kartofler. Tænd for varmen (sprit, gas eller el.) og varm godt op, så der kommer en god røgudvikling. Kartoflerne røges i 20 til 30 minutter, alt efter størrelsen på kartoflerne, hvor megen røgsmag du vil have, og hvor varmt din røgeovn kan blive.

Når kartoflerne er blevet røget og kølet af skæres de i passende skiver så de 4 kartofler kan dække 4 stykker rugbrød.

Servering: Smør rugbrødene med smør eller krydderfedt, læg et skyllet og tørt salatblad over og kom kartoflerne på. Vælg derefter et af de fire forslag at komme ovenpå kartoflerne.

Pynt: Drys med karse og friskkværnet peber.

Drikkelse: En kold Pilsner øl og en Aquavit afrunder glæden ved måltidet.

Tip: Røgede kartofler kan også bruges i en kold kartoffelsalat til en gang pølser ved grillen en varm sommerdag. Jeg benyttede lejligheden til at røge groft salt og en torskerogn på dåse.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.