Sous Vide med oksecuvette

Indkøbsliste for 4 voksne

1000 g oksecuvette
1 spsk. havsalt

Tørrede krydderier
1 spsk. hel sort peber
1 spsk. hel allehånde
1 spsk. hel koriander
1 spsk. timian
Blendes sammen med groft havsalt

Udstyr
Vakuumpakker med rillede poser
Sous vide kar
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 108
Sous Vide med oksecuvette
Sous Vide med oksecuvette

Fremgangsmåde uden ansvar: Det vellykkede forsøg med en kalveculotte - se ovenfor - skulle prøves med en oksecuvette på 1000 g, som jeg fandt på tilbud til 68,00 kr. I følge opskrifter på nettet skal en sådan "fyr" have 12 timer ved 54 °C.

Rens stegen for evnt. sener, men lad fedtet blive på. Giv kødet en stegeskorpe på alle sider i branhed olie, max. 1 minut på hver side. Til 1 kg kød bruges ovenfor blanding af salt/krydderier. Smør det godt ind i kødet efter det er brunet. Læg kødet i vakuumposen og sug luften ud. Læg posen i køleskabet natten over. Næste dag er Sous Vide Tanken klar kl. 05.00 (54 °C), og kødet lægges i. Præsis kl. 17.00 - altså 12 timer efter - tages kødet op. Sættes derefter under en varm grill i 10 til 15 minutter. Kødet kan udskæret straks herefter, og du får et stykke kød som vist på billedet ovenfor. Bemærk: Nogle kokke giver først en stegeskorpe efter kødet har været i "Varmt Bad". Det kan du jo selv afgøre, hvis du prøver det. Jeg gør det før, på grund af sundheds grunde. Jeg mener at formindske uønskede overflade bakterier på denne måde.

Der var forskel i mørheden af de to stykker kød, kalveculotten var 100% mør, mem oksecuvetten var mindre mør - kun 50% - hvis man kan måle mørheden på denne måde. Om denne forskel ligger i kødets kvalitet, eller om oksecuvetten skal have 16 timer er uvis. Det vil jeg prøve næste gang, for jeg købte to oksecuvetter.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.