Tun og rejer i krydret salat med fetaost

Indkøbsliste for 4 voksne personer

1 dåse tun i olie (eller vand)
200 g kutter-rejer dybfrost er bedst
1 til 2 romainesalat
½ agurk (skrællet)
1 rødløg eller salatløg
2 forårsløg
2 store, røde tomater
½ dåse Fetaost eller den Danske Apetina
1 pk. Tapas grønne og sorte oliven
4 skrabe æg, hårdkogte eller pocheret
8 spsk. jomfru olivenolie
6 spsk. æbleeddike
4 hvidløg
½ rød chilipeber (stærk)
8 små cherrytomater
salt og lidt sukker (honning) i dressingen
1 bundt frisk persille
1 bundt frisk basilikum
Brød efter eget valg: Gulerodsbrød med
sesamkærner eller Rustic Baguette
Let morgenmad med tun og æg - alternativ ret

1 dåse tun i olie drænes i en si og deles i mindre stykker
3 æg slås ud i en skål og piskes sammen med salt og peber
1 spsk. majsmel piskes i æggene sammen med hakket persille eller purløg
Kom de delte tun i æggeblandingen og rør rundt
Kom lidt olivenolie på panden og steg tun og æg gylden brun
Vend derefter omeletten, kom straks mild skiveost på toppen og drys med oregano
Steg omeletten gylden brun og den er klar til at blive spist
Pynt med nogle tomatskiver og et drys grønt
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 64
Tun og rejer i krydret salat med fetaost
Tun og rejer i krydret salat med fetaost

Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at lave en dressing, bland jomfru olivenolie og æbleeddike i en skål. Kom fint hakket hvidløg, chilipeber, salt og sukker (honning) i. Halver cherrytomaterne og kom dem i skålen sammen med en pakke Tapas oliven og Fetaosten i tern. Lad dressingen trække nogle timer ved stuetemperatur.

Rens, skyl og tør grøntsagerne. Romainesalaten skæres i passende stykker og lægges i bunden af et fad. Nogle teskefulde af ovennævnte dressing hældes over. Agurkeskiver, forårsløg, tomatskiver og løgskiver lægges over i et pænt lag. Hæld resten af dressingen over med indhold. Fordel drænet tun over salaten - fordel drænet rejer over tunen. Fadet pyntes med 1/4 æg eller pocheret æg som vist her. Persille og basilikum drysses med rund hånd. Æggene drysses med salt. Lav rigeligt med dressing, så man kan dyppe brødet heri. Det må gerne være "Hot".

Servering: Sæt fadet på bordet og giv et godt brød til tun/rejesalaten. Jeg brugte et Rustic Baguette brød varmet i ovnen nogle minutter. Til sandwich vil trekantede gulerodsbrød med sesamkærner, som også varmes i ovnen først, være velegnet, hvis der skulle blive noget tilovers.

Pynt: Persille og basilikum vil være egnet hertil.

Drikkelse: Sommer en kølig hvidvin. Vinter en god, let rødvin.

Tip: "Salaten" kan bruges i en burger som en take away sandwich.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.