Multichip "Programmer"
Dette projekt er under opbygning

Måden at programmer en microchip på er mange eller skal man blot sige flere. Man skelner mellem programmering af microchippen inden den installeres i det kredsløb, som den skal bruges i, og programmering af microchippen installeret i det anvendte kredsløb.

I førstnævnte tilfælde skal man bruge en extern "Programmer" enhed, hvor microchippen monteres i. I sidstnævnte tilfælde taler man om ISP, der står for In-System Programming eller ICSP In-Circuit Serial Programming. "Programmer" enheden kan kombineres således, at den kan foretage begge former for programmering.

I begge tilfælde har man brug for en kommunikations interface mellem microchip og computer. Her kaldet "Programmer". "Programmer" kan tilsluttes til computeren på flere måder. Der er brugt Parallel port i 1990, men ulempen var store tykke kabler med kæmpe D-25 connector og normalt kun en parallel port på PC'en, som skulle bruges til en printer. Den mest brugte port var Serial port (COM port), som på de tidligere PC'er kunne give tilstrækkelig spænding til "Programmer". Ulempen er nu med laptops, porten findes ikke, og hvis den gør, kan den sikkert ikke give spænding nok til "Programmer". Den port, som vil blive brugt i fremtiden, er USB port. Fordelen er små lette stik og USB porten kan give den fornødne spænding til "Programmer", og der er (næsten) altid ekstra USB porte tilrådighed på PC'en.

"Programmer" vist her er til en COM port, da jeg anvender en PC med fire COM porte og Windows XP Pro på mit værksted. Jeg vil senere (måske) modificere kredsløbet til USB port, da jeg har en ny PC med Windows 7 Pro og flere USB porte på kontoret. Ledningsfarverne vist her kan naturligvis være forskellige i det købte UTP kabel, men der burde være en standard, som findes her. Mit kabel var det i første række fra 1 til 4.
Diagram over Multichip Programmer for COM Port
Diagram over Multichip "Programmer" for COM Port
Det øverste billede viser PCB med komponent lay-out og det underste billede er til print fremstilling. Montering af print foregår efter følgende princip, de laveste komponenter monteres først, d.v.s. jumper, modstande, dioder, små kondensatorer, LED, transistorer, IC el. IC sokler, sikringer, klemrækker, omskifter/afbryder, relæ, høje radiale el. lytter og nettrafo. På printet her findes ingen relæ og nettrafo, da strømforsyningen sker vis COM Porten. Spændinger målt på COM Porten: Pin 5 GND, Pin 4 -11,3V, Pin 3 11,3V, Pin 7 11,3V og Pin 8 0V (0,009V).
PCB over Multichip Programmer for COM Port
PCB over Multichip "Programmer" for COM Port

LÆS DENNE ANSVARSFRASKRIVELSE:

Du er velkommen til at bygge denne Multichip "Programmer" efter diagrammet og mit PCB udlæg, men du skal ikke forvente hjælp, hvis det går "galt".

Dette kredsløb anvender ikke potentielt dødelige niveauer af spænding og strøm, men kun spænding fra 9-Pin Sub COM han-stikket på PC'en. VÆR FORSIGTIG! Hvis du ikke er sikker på, hvad du gør, især når det kommer til kredsløb med strøm fra 230VAC. DET ER DIT ANSVAR: At hente hjælp, at forlade projektet, ikke komme til skade, ikke bygge sjusket kredsløb, ikke såre andre, ikke starte brande. Denne information stilles til rådighed som en service til enhver person. Et hvert ansvar for sikker og korrekt anvendelse af dette kredsløb fraskrives.

[Website]  [Danmark]  [Hvor i Danmark]  [Sverige]  [Hvor i Sverige]  [Norge]  [Hvor i Norge

Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

one.com
one.com