Opskrifter

Vakuum saltning af kød og saltberegning

Med vakuum saltning af kød og brug af 2,4 % salt er man sikker på ikke at oversalte sit kød. Med regne tabellen herunder er det muligt at udregne mængden af salt i forhold til mængden af kød. Man kan også se, hvor meget kød man kan salte, ved en given mængde af salt. Default mængde kød er 1000 gram og salt 24 gram, som er 2,4 %.


1. Indsæt kød i gram tast "Beregn" og saltmængden kan aflæses.
2. Indsæt salt i gram tast "Beregn" og kødmængden kan aflæses.

Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Beregnes med 2 decimaler.

 
Kød i gram
Salt i gram

    

Tast en værdi ind i én celle, som du ønsker at omregne, og klik så på "Beregn". Reset derefter til default: 1000 gram kød og 24 g salt.

Hvis man vil erstatte noget af den almindelige køkkensalt med 0,6 % nitritsalt, er det den totale mængde salt der udregnes. Derfor fratrækkes mængden af nitritsalt, den udregnede mængde af salt. Jeg har lavet et regneark i Excel, som kan give en bedre beregning af, hvor meget nitritsalt der bør bruges i henhold til sundhedsmyndighederne.


Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning
Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød

English version

 
Tilbage til siden, hvor du kom fra.  


one.com
one.com