Ingredienser til en god Curacao Likør
700 ml Vodka 37,5 Vol.% 4 stk. Navelappelsiner, økologisk kun den gule skal 10 g Appelsinskal, bitter, tørrede 10 g Appelsinskal, sød, tørrede 3 g Citronskal, tørrede 6 g Pomeransskal, tørrede 10 stk. Mandler, hakket 11 stk. Kryddernelliker 70 g Lys Rørsukker 130 ml vand Blå frugtfarve (option) Trækketid 3 til 4 uger Tilbehør: 1 liter Glas Curacao er en lille ø i Caribbean. Her indførte spanierne i 1527 en appelsin - Seville orange - som den dag i dag bruges til fremstilling af den forfriskende likør af samme navn. Appelsinen er en "Bitter orange", som normalt ikke spises, men er god til likør fremstilling.
|
Opskrift Nr. 9 Curacao Likør ![]() Den ægte Curacao Likør uden farve Bybillede fra hovedstaden Willemstad |
I et rent glas kommes de friske appelsinskaller og de tørrede krydderier, og en flaske 37,5 Vol.% Vodka hældes over.
Glasset lukkes og stilles lunt, mørkt og tørt i 3 til 4 uger. Efter 3 til 4 uger filtreres indholdet, og snapsen kommes over i en ny ren flaske. Er du tilfreds med klarheden i likøren, skal den nu blandes med sukker. Jeg har taget udgangspunkt i at lave en likør på 30 Vol.% med et sukkerindhold på 100 gram per liter. Derfor skal opskriften følges. Mål hvor mange ml snaps der blev ud af det, for noget går tabt i frugten og kaffefiltret. Spæd op med mere vodka så der er 700 ml i alt. Bland 130 ml vand og 70 gram rørsukker i en gryde. (Jeg bruger kildevand uden kalk). Brug mit Excel-regneark Vin og Snaps procent og / eller Snapse procent blanding for andre værdier af alkoholprocent. Åbn EXCEL-regnearket i et nyt vindue. Kog vand og sukker op så det smelter - skum overfladen hvis nødvendigt - lad sukkerblandingen afkøle til 40°C. Hæld likøren i sukkerblandingen og rør godt rundt. Kom det hele i en ren klar flaske. Fylder nu lidt mere (873 ml) end flasken med vodka. Nu er det op til dig at beslutte, om den rene gule farve skal være kuløren på din likør. Eller om den skal være blå, så tilsæt dråbevis blå frugtfarve, indtil du har opnået den ønskede farve. Når jeg nævner, at appelsinerne skal være økologiske, er det fordi, vi skal bruge skallen. Jeg formoder så, at appelsinerne ikke er sprøjtede. |