En god "Hostesaft" til slimet hoste
Ingredienser
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Fremgangsmåde uden ansvar

30 g Dansk Lynghonning eller
*Callunaheide Honning
15 g Glycerin, ren fra apoteket
1 cl Citronsaft, økologiske
6 cl Vodka 37,5 % vol
5 dråber Pebermynte olie
1 dl Solbærsaft, koncentreret
eller den saft du foretrækker
Måske Aronia Juice fra COOP

Tilbehør:
250 ml ren flaske
1 dl metalskål
1 lille dråbe pipette

Ryst flasken godt de næste 2 dage
Opbevares i køleskab
Begrændset holdbarhed
Opskrift Nr. 11
En god hostesaft til produktiv hoste
En god hostesaft til produktiv hoste
Forventet alkohol > 8 % vol
Brug en lille metalskål på 1 dl til at opvarme honning og glycerin i. Det må ikke blive for varmt (max 30 °C), men skal blot smelte sammen. Køl lidt af og bland snaps og citronsaft i. Dryp 5 dråber Eukalyptus i og rør rundt. Hæld det op i en ren - steril - flaske på 200 ml. Blandingen du har lavet fylder ca. 100 ml, og den fortyndes nu med ca. 100 ml solbærsaft.

Alkoholindhold i alkoholiske drikke kan udregnes med denne formel: alkohol [ml] = mængde [ml] * Vol.%. En flaske snaps giver således 700ml * 40 % = 280ml ren alkohol. Eller 280 * 0,789 = 221 gram ren alkohol. Én genstand er lig med 12 g ren alkohol (ethanol CH3CH2OH), og i en 40 % vol. Brøndums Snaps er der 221/12 = 18,4 genstande, hver på 70/18,4 = 3,8 cl snaps. Glycerin er også en "sukkeralkohol", som er med til at forøge alkohol procenten i hostesaften? Der er 16 ml alkohol i 200 ml af hostesaften. Det giver en 8 % vol. styrke.

*Callunaheide Honning er en speciel lynghonning, som kommer fra store lyngområder i Tyskland, Norge og Pyrenæerne. Denne lynghonning er meget sej og klæbelig, derfor egner den sig til en god hostesaft til produktiv hoste. De lindrende enzymer i honning dør ved temperatur over 38 °C.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.