Ingredienser til en god Julesnaps - Bitterdram
700 ml 37,5 Vol.% Vodka 10 g Lakridsrod, skåret 10 g Tormentilrod, skåret 5 g Appelsinskal, tørrede 6 g Pomeransskal 4 stk. Stjerneanis 1 stk. Kanelstang 6 stk. Kardemomme 6 stk. Nelliker Bitterdram tilsæt: 2 g Malurt (vælg selv hvilken) Trækketid 2 uger Tilbehør: 1 liter glas med låg En Julesnaps skal selvfølgeligt smage lidt af Jul. Derfor er der også alle de kendte julekrydderier i denne snaps. Skal den være en Bitterdram, skal der tilsættes 2 g Havemalurt/Strandmalurt/Pontiskmalurt). Du vælger selv. Jeg foretrækker strandmalurt.
|
Opskrift Nr. 7 ![]() Julesnaps - Bitterdram |
I et rent glas kommes de tørrede krydderier og en flaske 40 % vodka eller Brøndum Klar hældes over.
Glasset lukkes og stilles mørkt og lunt i en uge. Herefter smages på snapsen og hvis du synes, at den er god og velsmagende, filtreres den gennem to kaffefiltrer og kommes i en ren flaske. Jeg bruger som regel den flaske, som bitteren er lavet på. Stil flasken væk i et par måneder for, at Julesnapsen skal blive helt klar (bundfælde). Nu kan den dekanteres og det sidste drikkes på stedet. Hvis der mangler lidt for, at flasken skal være helt fyldt op, spæd efter med mere alkohol af samme slags. Snapsen laves primo oktober, så er den drikkeklar til julefrokosten. Jeg er begyndt at bruge to kaffefiltrer lagt sammen, så det med bundfald synes at blive et meget lille problem. |