Myntesnaps med en "Twist" af Chilipeber
|
Jeg en lystfisker i Skandinavien
|
Fremgangsmåde uden ansvar |
1 fl. Stolichnaya Vodka 38 Vol.% 10 pæne stilke med blade af Pebermynte planten eller ½ l grønne blade af Pebermynte planten ½ til 1 rød chilipeber - flækket Trækketid 1 uge og 1 uge. Se tekst Tilbehør: 1 liter glas med låg Myntesnapsen får en flot gul-brun farve og mynten smager godt igennem i snapsen.
Prøv også myntesnapsen til fisk. Den går godt til sild. Mangler du gode fiskeopskrifter så se her. NB: Jeg er begyndt at lave en ![]() |
Opskrift Nr. 3 ![]() Myntesnaps Mynte planten |
Mynte planten findes i Danmark med mange arter, men den jeg bruger, har jeg selv i haven. Den blev indkøbt som en lille krydderiplante og sat i bedet med de andre krydderiplanter. Den skal holdes "nede" for ellers kvæler planten de andre planter i bedet. Jeg bruger mynten til to ting: Myntegele til lammesteg og myntesnaps til en opkvikker - giver luft i næsen, hvis den er tilstoppet. Min plante er Pebermynte på latin Mentha-Piperita, for det ligner den på bladene og blomsterne.
Omkring Sct. Hans tager jeg de bedste stilke og fylder dem i en ren henkogningsflaske - så mange som muligt - hælder en flaske vodka på og lader det trække max. 14 dage. Chilipeberen trækker kun i 7 dage. Derefter filtreres myntesnapsen og kommes tilbage i den oprindelige snapseflaske. Den kan drikkes straks, men vinder noget efter et par måneders lagring. Husk at smag dig frem med chilien, du kan altid tilsætte mere, men ikke tage det ud. |