Valnøddesnaps
Ingredienser
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Fremgangsmåde uden ansvar

6 store, grønne og umodne valnødder
1 fl. Stolichnaya Vodka 38 %

Trækketid min. 4 måneder

Tilbehør:
1,5 liter henkogningsglas med låg

Det er vigtigt, at glasset ikke fyldes helt op. Det er et krav, at der kommer ilt til blandingen for, at den udvikler sig korrekt. Valnøddesnaps, der lagres i 5 år, skal være i en flaske med korkprop - Cognac flaske.

Nyhed fra 2017: Denne opskrift er så fremragende, at der ingen grund er til at ændre den nævneværdigt. Jeg har prøvet med at tilsætte få smagsstoffer, og det bedste og eneste er lakridsrod og stjerneanis. Prøv at komme 1 spsk. lakridsrod og 2 stjerneanis i glasset den sidste måned af trækketiden. Det bliver min recept i 2017.
Opskrift Nr. 1
Valnøddesnaps
Valnøddesnaps fra 2015
Valnøddetræ

Jeg kan anbefale at bruge et Dekanteringsapparat med elektrisk pumpe, så får man et krystalklar produkt, som er en fornøjelse at skænke op i et glas for ens gæster.
Valnødderne plukkes i den sene sommer, ultimo juli primo august, mens de stadig er helt grønne og endnu bløde. Jeg bruger seks valnødder, som skæres i kvarte og trækker i en flaske vodka. Valnødderne skal være helt dækket med vodka. Efter få uger bliver snapsen brun, og efter nogle måneder nærmest sort. Kig gerne til snapsen en gang om ugen med låget taget af, for derved kommer der lidt ilt ned i glasset. Valnødderne fjernes ved Juletid og snapsen filtreres og kommes på en ren flaske, gerne en flaske med korkprop. Er flasken ikke fyldt op, spæd med samme vodka, som blev brugt til udtrækket.

Flasken skal stå mange måneder endnu for, at bundfaldet skal sætte sig. Valnøddesnapsen er først drikkelig efter et år, men 5 år senere begynder den at blive god som en Fransk Cognac. Om valnøddesnapsen skal fortyndes, er vel en smagssag. Bruges den som Cognac efter 5 år, fortynder jeg den ikke. Men hvis den bruges før maden som en aperitif, er det en god ide at fortynde valnøddesnapsen ved Juletid med en ekstra flaske vodka af samme mærke, som blev brugt til udtrækket.

Valnøddesnapsen på billedet til venstre er fra 2015 og i dag 2023 er den som en ***** stjernet Cognac. 2016 var et år, som jeg af en eller grund ikke fik lavet valnøddesnaps. Men fra 2017 og frem til 2020 har jeg lavet flere flasker om året. Disse står endnu urørte og lagrer, skal smages på til Jul.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.