Indkøbsliste for 4 voksne personer
1 røget ål ca. 400 gram 4 skiver rugbrød af god kvalitet Smør til brødet 6 økologiske æg 1 tsk. hvid peber ½ tsk. gurkemeje (giver lidt farve) 6 spsk. koldt vand 3 spsk. piskefløde 1 tsk. salt 1 bundt purløg Peberkværn med sort peber Lav dig en dram der passer til ålen således: 1 fl. Rød Ålborg 10 stilke timian af nye skud put dem i flasken trækker i 1 uge ved stuetemperatur |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 43
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Pil de røgede ål efter forskrifterne på denne side. Læg dem i køleskabet igen indtil de skal bruges.
Slå 6 hele æg ud i en skål. Pisk dem løst sammen og kom 6 spsk. vand, 3 spsk. piskefløde, ½ tsk. gurkemeje og 1 tsk. hvid peber i og pisk grundigt æggemassen sammen. Hæld æggemassen op i en passende flad alubakke (½ liter dryp bakke til grill) og sæt den ind i ovnen. Ovnen skal være forberedt således: Fyld lidt vand (½ liter) i bradepanden (1 cm høj) og sæt termostaten på 150 °C, når det koger - bobler lidt sættes æggemassen ind i ovnen. Sæt termostaten på 120 °C og tiden på 40 minutter, så er æggestanden færdigt lavet. Tag den ud og drys salt over. Brug kun undervarme når æggemassen er i ovnen. 6 æg giver ca. 350 g æggestand. Servering: Smør brødet og fordel ål og æggestand, som vist på billedet ovenfor. Pynt: Hakket purløg drysses over. Sort peber fra kværnen kommes på. Drikkelse: En kold øl og en dram gør godt til den "fede" ål. Tip: Æggestanden er også velegnet til rimsaltet laks og røget makrel. |