Kartoffel- og porresuppe med røget ål

Indkøbsliste for 2 voksne personer
2 store bagekartofler
1 porre
1 surt madæble
½ friskt hvidløg. Det er et mildt hvidløg, eller
2 fed af de tørrede hvidløg
4 peber korn
½ dl god olivenolie
½ tsk mild karry eller gurkemeje
½ l vand
1 glas hvidvin
1 terning grøntsags bouillon
2 spsk creme fraiche
1 stykke røget ål på ca. 200 g
Smag suppen til med salt og hvid peber
Purløg til pynt
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 42
Dejlig kartoffel- og porresuppe med røget ål
Dejlig kartoffel- og porresuppe med røget ål

Fremgangsmåde uden ansvar: Denne ret stammer egentlig fra Sverige, men er blevet modificeret lidt efter min smag. Skræl kartoflerne og æblet, skær dem i terninger. Porren renses og skæres i 2 cm brede skiver. Et friskt hvidløg deles i to dele. Alle grøntsager svitses i en varm gryde med olivenolie tilsat lidt karry (giver smag og farve) eller gurkemeje (giver kun farve).

Når grøntsagerne har taget lidt farve hældes vand og hvidvin ved og en bouillon terning tilsættes. Koges nu i 15 minutter indtil kartoflerne er næsten møre. Medens retten koger piller du din røgede ål og skære den ud i små mundrette stykker. Læg åle stykkerne til side på en tallerken til senere brug.

Når kartoflerne er færdige hældes hele indholdet op i en blender, og der blendes indtil du har en jævn konsistens. Vær lige opmærksom på, om din blender kan tåle kogende vand. Kan den det, fortsætter du herfra. Creme fraiche, salt og hvid peber kommes op i mixeren, og der blendes igen. Suppen hældes direkte op i varme dybe tallerkner.

Kan din blender ikke tåle kogende vand, må du først afkøle retten til en passende temperatur inden den blendes. Blend retten, når den er lunken, og hæld så indholdet i en gryde, som sættes over "ilden" og koges op. Tilsæt creme fraiche, salt og peber medens der piskes godt i gryden. Suppen hældes fra gryden direkte op i varme dybe tallerkner.

Servering: Drys de røgede åle stykker over suppen i midten af tallerkenen.

Pynt: Hakket purløg drysses over.

Drikkelse: Det naturligst valg vil være den samme hvidvin, som er brugt i suppen.

Tip: En blender, hvor skålen er lavet af glas, kan tåle kogende vand. En plast skål kan ikke altid tåle kogende vand. Se i manualen, det plejer at stå der.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.