8 æbler skrællet og uden kernehus 2 store rødløg 16 skiver hjemmelavet bacon 1 spsk. sukker 1 spsk. Æblecider eddike Lidt salt - afhænger af hvor salt du har lavet din bacon 4 til 8 skiver rugbrød Jeg brugte Rød Ingrid Marie æble lidt æblecider eddike, men ingen salt |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 106
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Skær dit hjemmelavet bacon i ca. 6 til 8 mm tykke skiver og læg dem på panden. Måske skal du gøre dette ad 2 gange, for ikke at få for mange stykker, så de hænger sammen under stegningen. Hvis du mener, at der skal drysses med lidt salt, gør du det. Steg dem på panden ved middel varme på begge sider, så de får en god farve dog uden, at de bliver brankede.
I mellemtiden skrælles løgene og skæres i skiver. Æblerne skrælles og deles i kvarte, kernehuset skæres bort. Del igen æblet i 1/8 dele. Når baconet er færdig tages det af panden og lægges på et stykke køkkenrulle til afdrypning. Det afgivne fedt forbliver på panden. Steg først løgene til de er glasklare herefter kommes æblerne på panden og det hele steger videre i ca. 15 minutter under et låg. Men husk at røre rundt en gang i mellem. Steg og rør indtil du har fundet den rette konsistens. Smag til med sukker, hvis du ønsker en sødere smag, eller hvis æblerne var sure. Er der for lidt væde, kan man spæde op med æblemost eller hvidvin. Eller måske æblecider eddike af den gode slags, som vist her på billedet ovenfor. Servering: Æbleflæsk serveres på et stykke rugbrød drysset med purløg eller bløde timian skud. Pynt: Mange retter kan pyntes med noget grønt. Drikkelse: En følgesvend vil være en kold øl og en dram. Tips: Bruger du bacon fra opskriften ovenfor, vil du opleve at det ikke "sprutter" på panden, da det er tørsaltet og langtids koldrøget. Og bacon stykkerne "klister" heller ikke sammen, som købt bacon gør. Min kone var henrygt, for komfuret skulle ikke rengøres for stegefedt, så det måtte jeg gerne lave igen i "hendes" køkken. |