Vildmark-kokkens bedste aborre

Indkøbsliste for 4 voksne

1 kg friske filéter af aborrer
4 stk gulerødder
1 stk citron
2 hele æg
1 dl mælk
100 g smør
1 dl rasp
12 stk kartofler til mos
1 dl friske tyttebær, sukker efter behag

Til paneringen: Salt, hvid peber, pebermix
til fisk, timian og fransk estragon

Til kartofelmosen: Salt, hvid peber og muskatnød
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 15
Vildmark-kokkens bedste aborre
Tag på vildmarksferie i Sverige med ungerne
og fang aborrer til denne ret

Fremgangsmåde uden ansvar: Der findes intet bedre end en nyfanget aborre, paneret med et stænk frisk citronsaft, serveret med kartoffelmos, revet gulerødder og sukkerrørte tyttebær.

Pisk æg med lidt mælk og hæld blandingen i en plastpose. Hæld rasp og krydderierne i en ny plastpose. Riv gulerødderne og hæld presset citronsaft over, hæld blandingen i en ny plastpose. Sæt nu kartoflerne over ilden, så de bliver kogte ca. 20 min.

Læg aborre filéterne i æg/mælk blandingen, derefter i rasp/kryderi blandingen og ryst plastposen godt. Tag filéterne ud og læg dem på folie, så de kan tørrer lidt inden stegningen.

I en gryde kommes 50 g smør og resten af mælken samt de kogte kartofler. Koges samtidigt med det piskes til mos. Smages til med salt, hvid peber og muskatnød.

Steg filéterne i smør på panden - max. et par minutter på hver side alt efter størrelse.

Til paneringen: 2 hele æg, lidt af mælken, 1 dl rasp, 1 tsk salt, 1/2 tsk hvid peber, 1/2 tsk pebermix til fisk, 1 tsk fransk estragon og 1/2 tsk timian.

Servering: Serveret med kartoffelmos, revet gulerødder og sukkerrørte tyttebær, så har du vildmark-kokkens bedste panerede aborrer.

Tip: Dryp lidt citronsaft over aborre filéterne.

Drikkelse: I vildmarken finder du sikkert et "bra" hjemmebrænderi, hvor du sammen med klart, friskt og køligt kildevand kan få dig en dram til.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source

Tilbage til siden, hvor du kom fra.