1 kg friske filéter af aborrer 4 stk gulerødder 1 stk citron 2 hele æg 1 dl mælk 100 g smør 1 dl rasp 12 stk kartofler til mos 1 dl friske tyttebær, sukker efter behag Til paneringen: Salt, hvid peber, pebermix til fisk, timian og fransk estragon Til kartofelmosen: Salt, hvid peber og muskatnød |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 15
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Der findes intet bedre end en nyfanget aborre, paneret med et stænk frisk citronsaft, serveret med kartoffelmos, revet gulerødder og sukkerrørte tyttebær.
Pisk æg med lidt mælk og hæld blandingen i en plastpose. Hæld rasp og krydderierne i en ny plastpose. Riv gulerødderne og hæld presset citronsaft over, hæld blandingen i en ny plastpose. Sæt nu kartoflerne over ilden, så de bliver kogte ca. 20 min. Læg aborre filéterne i æg/mælk blandingen, derefter i rasp/kryderi blandingen og ryst plastposen godt. Tag filéterne ud og læg dem på folie, så de kan tørrer lidt inden stegningen. I en gryde kommes 50 g smør og resten af mælken samt de kogte kartofler. Koges samtidigt med det piskes til mos. Smages til med salt, hvid peber og muskatnød. Steg filéterne i smør på panden - max. et par minutter på hver side alt efter størrelse. Til paneringen: 2 hele æg, lidt af mælken, 1 dl rasp, 1 tsk salt, 1/2 tsk hvid peber, 1/2 tsk pebermix til fisk, 1 tsk fransk estragon og 1/2 tsk timian. Servering: Serveret med kartoffelmos, revet gulerødder og sukkerrørte tyttebær, så har du vildmark-kokkens bedste panerede aborrer. Tip: Dryp lidt citronsaft over aborre filéterne. Drikkelse: I vildmarken finder du sikkert et "bra" hjemmebrænderi, hvor du sammen med klart, friskt og køligt kildevand kan få dig en dram til. |