Indkøbsliste for 2 voksne personer
8 skrabeæg af de store 400 g røget og saltet bacon 1 spsk. øl per æg 1 spsk. piskefløde per æg 1 rød chilipeber hakket fint 3 fed hvidløg hakket fint 1 bundt purløg hakket fint salt og frisk kværnet peber efter smag, tilsættes ved bordet Groft rugbrød til 2 personer efter eget valg og en god sennep |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 83
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Slå alle æg ud i en passende stor skål. Pisk æggene sammen med en håndpisker (ikke el. pisker). Tilsæt først øl og pisk, derefter fløde og pisk godt igennem. Hakket chilipeber, hvidløg og purløg tilsættes og blandes godt med æggemassen. Lad det trække medens du steger bacon.
Skær sværen af bacon stykket og skær stykket i passende skiver - ikke for tykke, men heller ikke papirtynde. Steg stykkerne roligt på en pande ved middel varme i eget fedt. Brug det fedt fra bacon til at stege æggemassen i - synes du, der er for meget, så hæld noget fra. Lad bacon stykkerne afdryppe på køkken rulle medens du går videre med æggemassen. Giv æggemassen med krydderurterne en kraftig omrøring inden den hældes på panden. Vent med salt og peber til du har smagt på æggekagen ved bordet, da baconet kan gøre retten salt. Æggemassen skal "stivne" under svag varme i ca. 10 til 15 minutter. Når æggekagen er næsten "stivnet" fordeles bacon stykkerne ovenpå æggekagen og den pyntes af med mere purløg og evnt. tomatskiver. Servering: Panden sættes på bordet sammen med 2 varme tallerkner og en brødkurv samt en god sennep. Pynt: Der er vel ikke andet end hakket purløg, som gør det. Pynt med de lilla blomster, hvis du selv har purløg i haven. Jeg burde måske nævne tomatskiver til pynt. Drikkelse: Jeg brugte en kold Carlsberg. Men en kold Pilsner Urquell vil også være en naturlig ting til denne ret. Tip: Gør det til en oplevelse og brug økologiske æg fra fritgående høns. Æggene er smagsfulde, måske lidt dyrere, men de er det værd. NB: Skal du lave æggekagen til 4 personer, anbefaler jeg, at du bruger to pander, for ellers bliver æggemassen for tyk og det bliver svært at stege den korrekt. |