Krydderfedt af ande og svine fedt

Indkøbsliste for 4 voksne personer

500 g svinefedt
250 g andefedt
2 store løg
4 fed hvidløg
1 stort syrligt æble
1 rød chili
1 stilk timian

Brød
Rugbrød efter eget valg eller
Hjemmebagt Yoghurtbrød med rygeost
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 92
Krydderfedt af ande og svine fedt
Krydderfedt af ande og svine fedt

Fremgangsmåde uden ansvar: Det har lige været Jul, og har man stegt to ænder eller måske en gås, står man gerne tilbage med en hel del afskummet andefedt eller gåsefedt. Her gælder det så om at lave en god krydderfedt som ikke "løber" af brødet, når det sættes på bordet. Man blander andefedt og svinefedt sammen med en god portion krydderier.

Kom først svinefedt i en gryde og tænd for varmen. Medens det smelter hakkes løg, hvidløg og de skrællede æbler fint. Den røde chili klippes over i to stykker, så den til sidst er nem at tage op igen. Krydderurterne kommes i svinefedtet og koger med i ca. 30 minutter. Derefter kommes andefedt og en kvist timian i gryden og koger med de sidste 15 minutter. Man bør sikker sig, at alt vand i løg og æbler er kogt ud, og de er gylden brune og flyder oven på fedtet. Naturligvis må løg og æbler ikke blive sorte, men skal ligne de ristede løg, som man køber i dåse/pakke. Jeg fulgte temperaturen i gryden, og da den var 120 °C flød løg og æbler oven på, og de havde en pæn gylden farve. Man kan også se på dampen fra gryden, at den formindskes kraftig, når vandet er kogt væk.

Chile peber og timian kvisten tages op, og blandingen hældes i alubakker, som så står koldt, indtil det er blevet stift. Blandingen her gav 3 bakker a 500 ml. Velegnet til at fryse, når det vakuum pakkes i en plast pose.

Servering: Smør en fedtemad på et stykke godt brød, kom en god skive rygeost på.

Pynt: Naturligvis må der klippes purløg oven på. Krydder med salt og peber.

Drikkelse: En kold Pilsner øl og en Aquavit afrunder glæden ved måltidet.

Tip: Mængden på 250 g andefedt var, hvad der blev ud af to ænder. Man kan bruge op til 500 g, fifty - fifty er OK.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.