1 Dåse Muslinger 200 g naturel 2 stk. Auberginer store 340 g 1 stk. Bagekartoffel stor 300 g 1 dl Quinoa sort/rød/hvid vælg selv 2 stk. Tomater store og modne 1 stk. Rødløg stor 4 Fed Hvidløg ½ stk. Rød chilipeber mild 2 Kviste Rosmarin/Timian 4 spsk. Jomfruolivenolie 2 spsk. Østerssauce Groftsalt og Peber fra kværnen Tomatsalat 8 stk. Cherrytomater 1 stk. Rødløg stor ½ stk. Rød chilipeber mild 1 Bundt Basilikum 100 g Feta ost 1 spsk. Balsamico Glace hjemmelavet |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 120
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Auberginerne halveres på langs og bages i 15 til 20 minutter i ovnen ved 225 °C. Udhul auberginerne og hak frugtkødet. Det skal blandes med kartoffel, quinoa, tomater, løg, hvidløg, chilipeber, rosmarin og krydres med salt og peber efterfølgende.
Bagekartoflen skrælles og skæres i små tern og koges mør i ca. 15 minutter. Quinoa koges efter anvisningen på posen. Skær de modne tomater i tern hak løg, hvidløg og chilipeber fint. Løg, hvidløg og chilipeber steges på panden i jomfruolivenolie til de bliver klare. De kogte kartoffeltern vendes i og der slukkes for varmen. Nu skal det hele blandes med rosmarin og krydres med salt og peber. Fyldet blandes med muslingerne og fordeles i de 4 udhulede aubergineskaller, som bages i den 225 °C varme ovn i 10 til 15 minutter. Tomatsalat: Skær cherry tomaterne og rødløget i både, pluk basilikumblade og smuldret feta ost over. Tomatsalaten dryppes med den hjemmelavet Balsamico Glace ved bordet. Hjemmelavet Balsamico Glace: 1 flaske rød balsamico eddike reduceres til det halve, ved at indkoge eddiken i en kasserolle med stor overflade og uden låg. Det kan godt tage op til 30 minutter og det "river" i næsen. Jeg bruger mit udekøkken, så her er ingen problemer. Hæld glacen på et skoldet glas og køl det ned. Opbevares i køleskabet. Servering: Anret som vist på billedet ovenfor og fordel selv Balsamico Glace over tomatsalaten og østerssauce over hovedretten. Pynt: Lidt friske basilikumblade vil gøre gavn. Drikkelse: En kold hvidvin vil gøre underværker i den varme sommertid. |