Indkøbsliste for 4 voksne personer
200 g kaviar eller ørredrogn eller stenbiderrogn 200 g koldrøget laks eller 200 g varmrøget laks/ørred 200 g boghvedemel 100 g hvedemel 2 hele æg, delt i blomme og hvide 1/3 pk. gær = 17 g 3 dl sødmælk 30 g smeltet smør til dejen og lidt til bagning 1 tsk. salt og 1 tsk. sukker 1 dl creme fraiche til dejen Resten af cremefraichen til blinis 1 finthakket rødløg til blinis 1 bundt finthakket dild til blinis |
Alternativ til blinis
Yorkshire Pudding 4 hele æg sammenpisket 200 ml mælk 200 g hvedemel 1 tsk. salt (strøget) Knips hvid peber 1 dl Solsikkeolie ca. 0,08 cl i hvert hul (12 huller i formen) Dejen giver 500 ml. 42 ml per hul. Muffins form i metal til bagning. Muffins forme findes med 4, 6, 11, 12 og 24 huller. Min form er med 12 huller, og jeg har lavet denne opskrift til 12 huller. Kagerne kan fryses. |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 46
|
Fremgangsmåde uden ansvar: I de 15 år jeg rejste rundt i USSR, blev jeg næsten stop fodret med blinis og russisk kaviar uden at tænke over prisen og hvordan blinis blev lavet. Jeg har spurgt min "gamle" russiske tolk, hvilke ingredienser der indgik i opskriften på blinis. Ovenfor finder du opskriften på blinis, men da russisk kaviar er meget kostbart, er denne erstattet med en mere overkommelig vare. I Rusland brugte man også Kefir, som nu kun fås i særlige forretninger i Danmark. Jeg har brugt cremefraiche i stedet for. Arla har i sin tid fremstillet Kefir, men på grund af manglende salg, er produktet indstillet. Nu (2019) har de Kefir igen i forretningerne.
Lun mælken og smør op til 37 °C og opløs gæren heri. Tilsæt kefir/cremefraiche, de to mel sorter, sukker, salt og æggeblommer, under konstant omrøring. Dejen skal være lind, som til alm. pandekager. Sættes lunt i en time. Æggehviden piskes stiv og vendes i dejen. Blini-panden opvarmes med smørklatter i hvert huld og 2 spsk. dej kommes i. Bages nu 2 minutter på hver side ved god varme. Må dog ikke brankes = blive for mørke. Der bliver ca. 28 stykker ud af opskriften. NB: Jeg har på det seneste ikke kunne købe Boghvedemel, så jeg prøvede mig frem med Durummel fra Italien. De blev fantastiske gode, så prøv det, hvis du heller ikke kan få boghvedemel. Husk blot på, at boghvedemel ikke indeholder gluten som durummel gør. Altså, hvis du har gluten allergi. Servering: Blinis serveres lune med "kaviar"/ørredrogn lidt koldt/varmt røget laks, cremefraiche og finthakket rødløg. Pynt: Finthakket dild. Drikkelse: I Rusland drak jeg altid Stolichnaya Vodka og mineralvand til. Alternativ Russisk Champagne halv tør. Tip: Blinis kan med held også laves på en almindelig stegepande, sørg blot for at de ikke bliver for store. Blinis kan fryses ned til senere brug, læg pergamentpapir imellem lagene. Optøes og varmes i ovnen ved 120 °C i ca. 10 minutter. Smager som frisklavet, jeg har prøvet det.
|