1 stort blomkål
2 løg 1 helt, nyt hvidløg eller 4 fed 1 rød hot chilipeber 2 tsk. sød Bombay karry 330 ml Xing Fu kokosmælk (2 små dåser) 1 terning urtebouillon 2 tsk. fiske bouillon 3 spsk. olivenolie hvid trøffel 8 dl vand Suppen smages til med salt, hvis nødvendigt Skaldyr efter eget valg Her er brugt fra dybfrosten: 500 g knivmuslinger 500 g krebsehaler |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 55
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Løg, hvidløg og rød chili skæres i mindre stykker og brunes let i en gryde med olivenolien tilsat karry. 8 dl vand hældes over og en urtebouillon samt fiskebouillon kommes i gryden. Blomkålen plukkes og kommes ned i gryden. Det hele koges i 10 minutter, hvor efter kokosmælken hældes ved og koger videre i 2 til 5 minutter.
Retten afkøles lidt inden den blendes. Kun hvis din blender ikke tåler kogende vand. Den blendede suppe hældes tilbage i gryden og skaldyrene kommes i. Gives nu et kort opkog og retten er færdig. NB kog ikke for længe, da skaldyr så bliver seje. Servering: Anrettes i varme dybe tallerkener og giv et godt brød til. Pynt: Brug gerne noget grønt. Korianderblade kan anbefales. Klippet purløg kan også bruges. Drikkelse: En kold øl eller hvidvin kan anbefales. Tip: Du kan naturligvis også bruge andre skaldyr. F.eks store rejer. Lidt citrongræs (eller en skive citron) kan tilsættes suppen for en syrlig smag. |