Blomkålssuppe med kokosmælk og skaldyr

Indkøbsliste for 4 voksne

1 stort blomkål
2 løg
1 helt, nyt hvidløg eller 4 fed
1 rød hot chilipeber
2 tsk. sød Bombay karry
330 ml Xing Fu kokosmælk (2 små dåser)
1 terning urtebouillon
2 tsk. fiske bouillon
3 spsk. olivenolie hvid trøffel
8 dl vand
Suppen smages til med salt, hvis nødvendigt

Skaldyr efter eget valg
Her er brugt fra dybfrosten:
500 g knivmuslinger
500 g krebsehaler
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 55
Blomkålssuppe med kokosmælk og skaldyr
Blomkålssuppe med kokosmælk og skaldyr

Fremgangsmåde uden ansvar: Løg, hvidløg og rød chili skæres i mindre stykker og brunes let i en gryde med olivenolien tilsat karry. 8 dl vand hældes over og en urtebouillon samt fiskebouillon kommes i gryden. Blomkålen plukkes og kommes ned i gryden. Det hele koges i 10 minutter, hvor efter kokosmælken hældes ved og koger videre i 2 til 5 minutter.

Retten afkøles lidt inden den blendes. Kun hvis din blender ikke tåler kogende vand. Den blendede suppe hældes tilbage i gryden og skaldyrene kommes i. Gives nu et kort opkog og retten er færdig. NB kog ikke for længe, da skaldyr så bliver seje.

Servering: Anrettes i varme dybe tallerkener og giv et godt brød til.

Pynt: Brug gerne noget grønt. Korianderblade kan anbefales. Klippet purløg kan også bruges.

Drikkelse: En kold øl eller hvidvin kan anbefales.

Tip: Du kan naturligvis også bruge andre skaldyr. F.eks store rejer. Lidt citrongræs (eller en skive citron) kan tilsættes suppen for en syrlig smag.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.