4 udvandede Islandske saltsild giver 8 fileter
1 dl Vodka 2 dl tomatketchup 1 spsk. Worcester sauce 1 spsk. Angostura bitter 1 tsk. Tabasco sauce 1 tsk. hvidepeberkorn knuste 1 tsk. sellerisalt 1 hakket selleristængel med blade til pynt 1 dl eddike og 100 g sukker koges til en lage og afkøles |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 60
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Saltsilden skal først fileteres og derefter udvandes. Læg silden på et egnet skærebræt med ryggen mod dig selv og hovedet til højre. Jeg går ud fra, at du er højrehåndet! Din venstre håndflade lægger du over silden og med en SKARP filekniv skære du forsigtig ned til rygbenet og vender kniven så fladen er parallel med skærebrættet. Herefter skære du langs rygbenet silden igennem helt ned til halen. Vend silden så den har bugen mod dig og skær igen langs rygbenet ned mod halen. Du har nu to filestykker, hvor bugbenene skal fjernes ved at skære skråt fra ryggen mod bugen. Skindet fjernes ved at trække det af fra hovedet mod halen.
Filestykkerne skal nu udvandes, så saltindholdet passer til dine smagsløg. Her må man forsøge sig frem. Men prøv med en gylden mellemvej, læg filestykkerne i en skål og hæld koldt vand over, så det lige dækker. Sæt skålen i køleskabet natten over og prøv så at smage på silden dagen derpå. Er det OK, overhældes fileterne med en kold eddike sukker lage og trækker i et par timer, medens du lave bloody Mary marinaden. Bland vodka og tomatketchup, kom alle krydderier i og bland det hele godt. Du kan vælge at lægge hele sildefileter i et egnet fad eller skære dem over i mindre stykker. Bruger du hele stykker anbefales en lagring i køleskab i en uge. Skal de spises næste dag er det bedre med mindre stykker. Men helt klar en lagring i køleskab i en uge er bedst. Hæld Marinaden Bloody Mary over sildene så det dækker. Vent med pynten til du skal servere retten. Servering: Et godt rugbrød smurt med usaltet smør et velegnet til sildene. Pynt: Brug en frisk hakket selleristængel med blade til pynt. Drikkelse: En kold Pilsner øl og en vodka er at foretrække. Tip: Marinerede bloody Mary sild kan godt holde sig 4 til 5 uger i køleskab, men kom først selleristænglen på, når der skal serveres. Det er for at undgå jordbakterier. Jeg har lavet mine sild den 1. december i et 2 liter henkogningsglas, med henblik på at bruge dem til jul. Fylder ca. 1 liter. |