Borscht suppe kogt på Osso Buco med Danske rodfrugter

Indkøbsliste for 8 voksne

1 kg blandede danske rodfrugter f.eks:
3 store rødbeder og 3 store kartofler
1 stk. af hver gulerod, persillerod, pastinakrod, 1/4 selleri, 1/4 hvidkål
4 stk. osso buco med marv
½ kg oksekød - gerne bov
½ kg røget bacon (lam eller gedde kød kan også bruges - det fik jeg i Thashkent)
3 l vand
½ dl hvidvins eddike og lidt sukker
4 laurbærblade, 1 rød chilipeber og 15 peberkorn
1 stort løg og 4 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpuré
Salt - smag selv suppen til
3 spsk. salt til kogning af rødbeder
500 g Creme fraiché 38% til servering
5 cm frisk revet peberrod til servering
1/2 l vodka og 1/2 l vand per mand i Rusland
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 62
Borscht suppe
Borscht suppe

Fremgangsmåde uden ansvar:

Kød: Osso buco, bov og røget bacon eller lam puttes i en gryde med lidt vand, så det dækker. Kog hurtig op så det skummer, fjern skummet helt. Hav en ny gryde parat med 3 l kogende vand og kom kødet i. Tilsæt laurbærblade, chilipeber, peberkorn, løg, hvidløg og salt. (Tilsæt gerne de gode rester af rodfrugterne). Bring det igen i kog og lad det simmer over svag varme i ca. 1½ timer. Kødet tages op og deles i mundrette stykker, hvis det ikke er faldet fra hinanden. Ben tages op og smides ud, men husk at gemme marven til en rugbrøds mad med groft salt. Suppen sies op i en pæn gryde og meget fint snittede kartofler og hvidkål tilsættes sammen med de rengjorte rodfrugter og koger videre i 15 minutter. Rødbeder med eddike/sukker og tomatpuré tilsættes suppen de sidste 10 minutter af kogetiden. I alt kogetid ca. 2 timer.

Rodfrugter: Gulerod, persillerod, pastinak og selleri rengøres og skæres i mundrette stykker (tern) og sættes til side for senere brug. Brug de gode rester af rodfrugterne til at koge kødet i.

Rødbeder: Koges for sig selv i saltvand med skræl på i 30 minutter for mellemstore rødbeder. Vandet hældes fra og rødbederne overhældes med koldt vand og står i 15 minutter. Skrællen smuttes af rødbederne, når de er håndvarme, top og bund skæres af og de skæres i mundrette stykker (tern) og lægges i en skål. Overhældes med ½ dl af den bedste vineddike og lidt sukker for at få en syrlig smag og for at bevare farven senere.

Suppen: Smages til med salt, eddike/sukker og tomatpuré. Sæt den pæne gryde på bordet og server den direkte her fra. I Rusland får man groft brød til. Creme fraiché med peberrod serveres "On the top" og selvfølgelig drikker man Russisk Vodka til. Der var ingen tradition i Rusland (da jeg var der) for at drikke øl, så man drak vand og Vodka 1 til 1. Det giver ingen hovedpine.

Servering: Creme fraiché blandet med revet peberrod serveres "On the top".

Pynt: Persille vil være egnet hertil.

Drikkelse: Rigeligt med Vodka og mineralvand. Eller rigeligt med Russisk Champagne - Halvtør.

Tip: Spiser man ikke svinekød, er det bestemt en god ide at bruge lammekød. Vil man ikke bruge osso buco, skal man tilsætte kraftben, for at få en god og kraftig smag.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.