1 stort hvidkål 4 stk. skrællede kartofler 500 gram bacon eller røget skinke 800 gram saltet flæsk 75 gram brun farin 75 gram smør 1 dusk frisk timian 4 laurbærblade 2 porrer og 1 løg 4 fed hvidløg 1 rød chilipeber 2 dl Porter og 2 dl svinefond Salt og peber (vær forsigtig med salt) 8 skiver mørkt rugbrød Rødbeder Dijon sennep |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 98
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Brunkål er ingen fiskeret, hvorfor er den så med her? Den 30. september hvert år slutter vores lakse-fiskesæson med en manderet: Brunkål med røget flæsk, saltet flæsk, rugbrød og sennep samt en øl og en bitter snaps af de hjemmelavede. Så derfor. I år stod jeg for madlavningen og her er min opskrift.
Skyl og snit hvidkål, porrer, løg, hvidløg og chilipeber i passende stykker. Smelt sukkeret i gryden og kom så smørret i (husk det skal være en stor gryde, hvidkål fylder ret meget i starten). Kom kålen med porrer, løg, hvidløg og chili i gryden og brun det, til det er gyldenbrunt. Vend grønsagsblandingen til det er blevet brunet overalt. Tag så bacon, flæsk og kartoflerne op i gryden og pak blandingen godt omkring kødet. Kødet skal være helt dækket af grønsagsblandingen. Tilsæt laurbærblade og timian. Kom Porter og svinefond ved og lad retten simre ca. 2 timer under låg. Sørg for, at det ikke koger tør, kan spædes med vand, hvis det sker; men noget af væden bør dog fordampe, da det ikke skal være hvidkålssuppe. Det kan gøres ved at låget tages af de sidste 15 minutter af tiden. Kødet tages op, når det er mørt, og hviler mindst ½ time inden det skæres ud. Væden fordampes først væk, når kødet er taget op af gryden. Servering: Serveres med sennep, rødbeder, rugbrød og de kartofler, som er kogt med i kålen. Pynt: Det kunne være en frisk kvist timian. Drikkelse: En øl samt og en snaps drikkes til retten. Tip: Vær forsigtig med salt, da der bruges saltet flæsk og svinefond, der indeholder salt. |