Laks eller ørredfilet indbagt i butterdej

Indkøbsliste for 4 voksne

1 laks eller ørred på 1,5 til 2 kg i levende vægt
1 pakke færdig butterdej, fås med 6 skiver i dybfrost
1 lille bakke hytteost
1 stk. rød chili
2 fed hvidløg
4 stk. spring løg eller 1 stykke porrer - kun det hvide
1 cl. Rom
1 til 2 spsk. salt. Afhængig af fiskens størrelse.
1 spsk. rørsukker
1 tsk. cayennepeber
1 hel æg
Løse ris til 4 personer
Den nemme Hollandaisesovs lavet på pulver, smør og fløde
Eller den ægte Hollandaisesovs
Eller den uægte Hollandaisesovs
Salat efter eget valg
Dild, basilikum eller friske korianderblade
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 31
Råvarer til ørred indbagt i butterdej
Råvarer til ørred indbagt i butterdej

Fremgangsmåde uden ansvar: Laksen eller ørreden renses og fileteres fri for ben og skin. Nerve benene tages ud med en tang ved at trække forsigtig i samme retning, som de sidder i fisken. Du kan mærke benene ved at føre en finger over fisken fra hoved til hale. Læg filerne i et fad, hæld lidt Rom over og drys blandingen med salt, sukker og cayennepeber over fisken. Dæk med folie eller film og sæt fadet i køleskab i 2 timer. Fisken skal have afgivet noget væde inden den bruges. Nogle gange kan man med fordel vente med at trække nerve benene ud efter, at fisken er saltet også kaldet graved, så sidder de nemlig ikke så fast i kødet.

Medens du venter, blander du hytteosten med fintsnittet rød chilipeber, hvidløg og spring løg eller porrer. Lad det også trække i køleskab til det skal bruges. Du kan med fordel lave blandingen dagen før, det skal bruges.

Tag fisken ud og skær filerne over i passende stykker. En fisk i ovennævnte størrelse kan give 5 til 6 stykker på ca. 5 cm af hver filé.

Rul butterdejen ud i meget tynde plader og læg et stykke fisk midt på pladen. Ovenpå fisken fordeler du blandingen af hytteost, og kommer til sidst et nyt stykke fisk over. Pak butterdejen sammen om det hele og "lim" med et rørt æg. Lav alle 6 stykker på samme måde og pensel med et rørt æg på oversiden.

Sæt alle stykker på bagepapir ind i en 180 °C varm ovn, og bag i ca. 55 minutter. Sluk for ovnen og lad det trække i den varme ovn i 5 minutter. Hold lige øje med at oversiden ikke bliver forbrændt. Det kan ske, hvis der gives for meget overvarme, eller du kun pensler overside med æggeblomme. Se de to billeder. De meget brune er penslet med æggeblomme og de lyse med æggeblomme og æggehvide.

Servering: Løs kogte ris med Hollandaisesovs passer fortræffeligt til retten. En frisk, syrlig salat kan med fordel serveres hertil.

Pynt: Retten kan pyntes med hakket dild, basilikum eller friske korianderblade.

Drikkelse: Det er en smagssag, om der skal drikkes rødvin eller hvidvin til fiskeretten. En kold øl er også velegnet.

Tip: Selv om der kun er to personer til at spise fiskeretten, skal du blot lave alle 6 stykker, for de smager fortræffeligt koldt næste dag til pålæg. Skær dem i tynde skiver og spis dem på smør smurt rugbrød. De mørke stykker er smurt med æggeblomme. De lyse stykker er smurt med æggeblomme og æggehvide. Der findes også butterdej i A4 ark størrelse, så du kan lave en hel fisk i ovnen. Se sidste billede. Opskriften er den samme, men tiden i ovnen kan være længere.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.