1 kg modne ferskener eller 1 kg modne nektariner eller 1 kg modne mango frugter Prøv også at blande alle tre slags frugter 3 æbler skrællet og skåret i tern 2 stk. rødløg skåret i tern 2 stk. røde peberfrugt skåret i tern 250 g rosiner 250 g økologiske søde abrikoser 2 røde chilipeber skåret i skiver 1 grøn chilipeber skåret i skiver NB: Lad frøene blive i hvis den skal være "Hot" 6 stk små tørrede hel chili piri-piri 5 cm frisk ingefær hakket fint 1 citron uden kerner skåret fint i tern med skal 6 fed hvidløg skåret i skiver 3 dl æble eddike eller anden god hvidvinseddike 1 dl rødvin 500 g brun farin ½ tsk. støt kanel ½ tsk. støt allehånde ½ tsk. støt kryddernelliker ½ tsk. rosen paprika 1 tsk. salt Den søde / sure smag justeres med brun farin og eddike |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 67
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Rens frugterne i koldt vand og pil skallen af, hvis dette ønskes. Skær frugterne i kvarte og tag kernen ud.
Hæld alle frugter i en gryde sammen med eddike, rødvin, æbler, løg, hvidløg, peberfrugt, piri-piri, rosiner, rød og grøn chilipeber, ingefær, citron, brun farin, kanel, allehånde, rosen paprika, kryddernelliker og salt. Sæt over på medium varme og lad det små koge (simmer) i 20 til 30 minutter. Lige inden det er færdig smages til med brun farin og eddike/rødvin. Lad det lige koge op og sluk herefter. Hæld chutneyen op i en pæn skål og sæt den til afkøling, inden den skal bruges som tilbehør. Chutneyen kan fryses i en frysebakke op til flere måneder, men husk at tage den ud i god tid, så den serveres ved stue temperatur. Chutneyen kan også kommes i glas, som er skyllet i Atamon. Der kommes 1 spsk. Atamon i chutneyen lige inden den er færdig kogt. Glassene lukkes straks tæt med gummipakning. Kan holde et år på et mørkt, køligt og tørt sted. |