Original Indisk homemade Chutney

Indkøbsliste for mange voksne personer:

1 kg modne ferskener eller
1 kg modne nektariner eller
1 kg modne mango frugter

Prøv også at blande alle tre slags frugter

3 æbler skrællet og skåret i tern
2 stk. rødløg skåret i tern
2 stk. røde peberfrugt skåret i tern
250 g rosiner
250 g økologiske søde abrikoser
2 røde chilipeber skåret i skiver
1 grøn chilipeber skåret i skiver
NB: Lad frøene blive i hvis den skal være "Hot"
6 stk små tørrede hel chili piri-piri
5 cm frisk ingefær hakket fint
1 citron uden kerner skåret fint i tern med skal
6 fed hvidløg skåret i skiver
3 dl æble eddike eller anden god hvidvinseddike
1 dl rødvin
500 g brun farin
½ tsk. støt kanel
½ tsk. støt allehånde
½ tsk. støt kryddernelliker
½ tsk. rosen paprika
1 tsk. salt

Den søde / sure smag justeres med brun farin og eddike
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 67
Original Indisk homemade Chutney
Original Indisk homemade Chutney kan fryses eller
henkoges og gemmes i mange måneder.
Her ses alle råvarerne

Fremgangsmåde uden ansvar: Rens frugterne i koldt vand og pil skallen af, hvis dette ønskes. Skær frugterne i kvarte og tag kernen ud.

Hæld alle frugter i en gryde sammen med eddike, rødvin, æbler, løg, hvidløg, peberfrugt, piri-piri, rosiner, rød og grøn chilipeber, ingefær, citron, brun farin, kanel, allehånde, rosen paprika, kryddernelliker og salt. Sæt over på medium varme og lad det små koge (simmer) i 20 til 30 minutter.

Lige inden det er færdig smages til med brun farin og eddike/rødvin. Lad det lige koge op og sluk herefter. Hæld chutneyen op i en pæn skål og sæt den til afkøling, inden den skal bruges som tilbehør.

Chutneyen kan fryses i en frysebakke op til flere måneder, men husk at tage den ud i god tid, så den serveres ved stue temperatur.

Chutneyen kan også kommes i glas, som er skyllet i Atamon. Der kommes 1 spsk. Atamon i chutneyen lige inden den er færdig kogt. Glassene lukkes straks tæt med gummipakning. Kan holde et år på et mørkt, køligt og tørt sted.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.