Coq au vin Bourgogne

Indkøbsliste for 4 voksne

1 stor ung hane op til 2 kg
1 pakke bacon
2 flasker rødvin Bourgogne
5 dl kraftig hønse bouillon (selvgjort suppe)
2 store løg
6 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
2 persillerødder
4 nelliker
1 spsk. hele sorte peberkorn
1 tsk. salt
1 suppevisk (timian, laurbærblade, persille, løvstikke og porrer toppe)
250 g brune champignon
1 stort glas perleløg
200 g smør
2 spsk. sukker
6 spsk. extra jomfru olivenolie
2 til 3 spsk. hvedemel
Smag bouillonen til med salt og peber
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 78
Coq au vin Bourgogne
Coq au vin Bourgogne

Fremgangsmåde uden ansvar: Jeg vil komme med en god opskrift, som vi gerne laver på vores fisketur, når vi ankommer og ikke har fanget fisk endnu. Start med at dele hanen i 4 stykker. Skær underlår og overlår af i et samlet stykke. Skær vingerne af helt ind til kroppen. Skær bryststykkerne af og befri dem for ben. De 4 stykker lår og bryst gemmes lidt.

Skroget deles i flere mindre stykker og kommes i en gryde sammen med vingerne. Det halve af grøntsagerne (løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og persillerødder) renses og skæres i grove tern, og kommes op i gryden med salt, sorte peberkorn, nelliker og suppevisk. Hæld 1 liter vand på og bring i kog. Koges i 2 timer og skummes under vejs. Si suppen og kasser resten.

De 4 hanestykker krydres med salt og groft peber, brunes i smør og olivenolie på begge sider. Tag hanestykkerne op og gem dem lidt endnu. Sauter nu den anden halvdel af de rengjorte grøntsager (løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og persillerødder). Tilsæt evnt. mere smør/olivenolie, hvis det er for tørt. Drys mel over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring. Kom hanestykkerne tilbage i gryden og læg bacon skiverne over kødet. Tilsæt en halv flaske rødvin (marinade se under Tip) og den hjemmelavede hønse bouillon. Tilse at det dækker hanestykkerne. Bring gryden i kog og skru så ned på laveste blus. Simmer i ca. 1 time til 1½ time.

Hæld perleløg op i en si og sæt dem til afdrypning. Rens de brune champignon for jord med en pensel (ren opvaskebørst) og skær dem i kvarte. Rist champignon i smør på en pande, krydr med groft peber og gem dem lidt. Smelt sukker på en pande og kom lidt smør på, når sukkeret er smeltet. Hæld perleløg på panden og rør rundt så løgene bliver "sukkerbrune". Gem dem lidt sammen med champignon.

Når hanestykkerne har fået nok, tages de op af gryden og lægges i et ildfast fad. Si suppen og kasser resten. Der bliver ca. ½ liter. Suppen koges op og jævnes lidt med en smørbolle (mel og smør æltet sammen) eller Maizena Jævner. Saucen hældes over hanestykkerne, løg og champignon fordeles over retten. Drys med hakket persille og fadet sættes i en 200 °C varm ovn i 15 minutter.

Servering: Sæt fadet på bordet og server den rygende varm. Hvidløgsbrød, naanbrød eller mine Böhmische semmel knödel serveres til retten.

Pynt: Fadet kan pyntes med frisk, hakket persille.

Drikkelse: Rødvin hører sig til, naturligvis den samme som er brugt i retten.

Tip: Hanestykkerne kan marineres natten over i rødvin tilsat dine egne favorit krydderier. Marinaden bruges selvfølgelig igen, som beskrevet ovenfor.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source

Tilbage til siden, hvor du kom fra.