800 g lyssej filét eller mørksej filét Lyssej har bedre kød, men også dobbelt så dyrt pr. kg 4 forårsløg eller 1 porer 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 spsk. citronsaft eller 3 citronskiver på hver filét 1 tsk. sød paprika 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie 1 dl hvidvin ½ rød chilipeber Pynt citronmelisse eller koriander blade Smørklatter Salt og hvid peber 1 kg hvide asparges 2 spsk. citronsaft 1 tsk. fint salt Smørklatter 1 glas Hollandaise Sauce |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 11
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Rens og fileter fisken i 2 store fileter og drys med salt og hvid peber. Lad fileterne trække mens du renser og skærer grøntsagerne i strimler eller skiver. Du kan også købe 2 store fileter a 400 g/stk. hos din fiskehandler. Sørg for at alle ben er taget ud af fisken.
Fileterne duppes tørre med køkkenrulle og lægges på et oliesmurt kraftigt stykke stanniol. Citronsaft og olivenolie dryppes over fisken inden krydderier og grøntsager fordeles over fileterne. Jeg brugte citronskiver, som jeg kom smørklatter på. Hvidvin hældes ned til fisken og denne pakkes godt ind i stanniolen. Er nu klar til at sættes ind i en 180 °C forvarmet ovn i 20 minutter til den er hvid og fast i kødet. Asparges: I maj og juni fås de velsmagende hvide asparges og man må absolut prøve disse på denne måde: Køb ca. 4 til 5 asparges per person af de store tykke. Skræl dem fra hoved til bund - undgå at skrælle hovedtoppen - skær ca. 3 cm af bunden væk. Læg dem på et kraftigt stykke stanniol, dryp med citronsaft, fint salt og kom smørklatter på. Aspargesene pakkes godt ind i stanniolen og de er også klar til at sættes ind i en 180 °C forvarmet ovn i 20 minutter sammen med fisken. Nye Danske kartofler: Sæsonen falder sammen med asparges. Renses med handsker med gummidupper under rindende koldt vand. Kommes i letsaltet kogende vand og koges 16 minutter. Gryden sættes under den kolde hane i 10 sekunder, så kartoflerne får et kulde chok og cellerne sprænges. (Det er samme fremgangsmåde, som man koger rødbeder). Se handskerne under opskrift Nr. 1. Servering: Anret fisken på et fad som vist på billedet. Pynt med citronmelisse eller koriander. Server retten med asparges og nye Danske kartofler og en god Hollandaise Sauce på glas. Hæld Hollandaise Sauce i en skål og varm den op i ovnen sammen med fisk og asparges de sidste 15 minutter af stegetiden. Drikkelse: Koldt glas hvidvin, som den der blev brugt til fisken. |