8 stk. dybfrossen laksestykker uden skind ca. 1,2 kg 1 pk. dybfrossen rejer ca. 400 g 1 pk. FilloDej (Føtex) 1 bakke hytteost Vælg dit favorit mærke eller lav den neutrale selv med: 1 rød chilipeber i små skiver 2 fed hvidløg hakket fint 4 springløg i små skiver 3 cm ingefær revet fint Laksestykkerne marineres i: 1/2 spsk. salt 1/2 spsk. rørsukker 1 cl. The Famous Grouse Whisky 1 tsk. paprika røget Dild eller basilikum eller korianderblade Wakame tangsalat Melklister: lidt vand og mel blandet |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 79
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Tø laksestykkerne op i køleskab natten over og kom dem i et fad. Dryp lidt Whisky over og drys med salt, rørsukker og paprika. Sæt laksen tilbage i køleskabet, indtil den skal bruges (gerne 4 til 6 timer).
Bland selv din neutrale hytteost med ovennævnte krydderier og sæt den i køleskabet, indtil den skal bruges (gerne 4 til 6 timer). Du kan også købe en færdig blandet hytteost med smag fra Arla. Rejerne tages ud en time før brug og optøs i en si. FilloDejen tages ud af pakken og tør op på køkken bordet i en stak. Det er vigtig at lægge et fugtigt viskestykke over, så dejen ikke tørrer ud. FilloDejen kan skæres i passende store stykker, så det passer til et laksestykke med fyld. Læg et stykke laks på FilloDejen, kom hytteost på og pynt med rejer. Fold dejen over fra den ene side, fold ende stykkerne ind over og rul, så den anden side dækker. Lige inden den sidste side dækker, kommer man en stribe melklister på. Teknikken er den samme, som man laver forårsruller. Se denne video, så har du styr på fremgangsmåden. Er laksestykkerne meget store, kan man med fordel skære dem over i mindre stykket. Bagetiden afhænger helt af hvor meget fyld, man kommer i FilloDejen. Laksepakkerne lægges på en bageplade med bagepapir med "lim" siden ned og pensles med vand. Sættes midt i en 200 °C forvarmet ovn og bages i ca. 45 minutter. Små pakker måske kun 30 minutter, hold øje med pakkerne, så de ikke bliver for brune (sorte). Mine laksestykker, som ses på billedet ovenfor, vejede 100 g per stk. og fik 45 minutter i ovnen. Servering: Kan spises med eller uden tilbehør, men jeg foretrækker kogte ris og en let sauce. Enten en Hollandaisesauce eller en Citronsauce. Pynt: En af ovennævnte krydderurter hakkes groft og drysses over retten inden serveringen. Drikkelse: En tør hvidvin f. eks. Trouos Chardonnay fra Chile. Tip: Man kan med fordel lægge 2 ark FilloDej sammen penslet med lidt vand inden fyldet lægges i. Kan forlænge bagetiden med et par minutter. Denne opskrift minder meget om min opskrift ovenfor Laks eller ørredfilet indbagt i butterdej. FilloDej indeholder mindre kalorier end butterdej, og er også mere knasende. Prøv det. |