Fisk & Skaldyr:
8 rødspætte-, skrubbe- eller tungefilet 200 g rå Kinarejer også kaldet Black Tiger Prawns 200 g 10% Græsk Yoghurt 1 spsk. mel 3 cm frisk og fint revet peberrod 1 fed hvidløg salt, peber og mild paprika, edelsüss Saucen: 1 stort løg 1 rød peberfrugt 1 dl 10% Græsk Yoghurt 2 spsk. Avocado-olie til stegning Vand, hvidvin se under Tip salt, peber og en mild paprika Tilbehør: Nye kartofler eller kogte ris Smørdampede grønne bønner |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 49
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Skallerne pilles af rejerne og den sorte streng (tarmen) fjernes. Rejer, mayonnaise og Græsk Yoghurt blendes groft. Moussen blandes med mel, peberrod, salt og peber. Har man ikke en blender, så kan rejerne blot hakkes med en kraftig køkkenkniv. Melet tilsættes for at holde moussen sammen.
Moussen fordeles på fileterne, som lige har fået lidt salt på inder siden og paprika på yder siden. Hold fileterne sammen med tandstikker og læg dem i et smurt ildfast fad, der steger færdig i en varm ovn ved 200 °C i ca. 30 minutter. Bliver overvarmen for hård, kan man lægge et stykke stanniol over. Løg og peberfrugt skæres i små tern og sauteres i avocado-olie i en gryde i ca. 1 minut. Lidt vand/hvidvin - se tip - kommes i gryden og låget lægges på. Grøntsagerne dampes færdig til de er møre i ca. 4 minutter. Grøntsagerne blendes og blandes derefter med græsk yoghurt. Smages til med salt, peber og paprika. Servering: Server fisken med saucen og de nye kartofler/ris og smørdampede grønne bønner. Sæson for fisken falder sammen med de nye kartofler i maj og juni. Pynt: Citronbåde og dild er godt som pynt. Men lidt eksotisk, frisk koriander passer også godt. Drikkelse: En kold hvidvin passer godt til retten. Tip: Gem rejeskallerne og kog dem i 10 minutter i 1 dl vand og 1 dl hvidvin tilsat lidt salt og nogle peberkorn. Si blandingen og brug "suppen" til saucen i stedet for vand/hvidvin. |