1 kg blåmuslinger - havfriske
200 g kæmperejer fra dybfrost 12 stk. kammuslinger fra dybfrost 1 ds. blæksprutte i tomatsauce 110 g. Kan undlades 1 til 2 skalotteløg efter størrelse 4 fed hvidløg 1 rød hot chili peber. Brug så meget efter behag 1 rød eller gul peber frugt 1 til 2 gulerødder. Efter størrelse 200 g søde, grønne ærter 250 ml hvidvin. Den du drikker til maden 1/2 æske safran på 1 g 4 til 8 spsk. Ekstra Jomfru Olivenolie 250 g Spanske Paellaris Valencia ris Smag til med smør, salt og peber |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 35
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at optø og rimsalte kammuslingerne. Bland 1 tsk. fint salt og 1 tsk. fint sukker til 12 kammuslinger. Drys blandingen over kammuslingerne og sæt dem i køleskabet indtil de skal bruges, en times tid vil være passende. Optø også rejerne og sæt dem i køleskabet indtil de skal bruges.
Grøntsager: Rens grøntsagerne Gulerødder og rød/gul peberfrugt skæres i tern. Skræl løg og hvidløg og skær dem ligeledes i tern. Blåmuslinger: Rens og skyl blåmuslingerne grundigt under den kolde vandhane og kasser dem, der ikke er lukket efter denne behandling. Løg og hvidløg sauteres i olie i et minut, hvorefter blåmuslingerne kommes i og der krydres med salt og peber. Vend rundt i gryden nogle gange og kom et par glas hvidvin i. Damp blåmuslingerne i 6 til 8 minutter eller indtil de har åbnet sig. Vend rundt i gryden et par gange. De blåmuslinger, som ikke har åbnet sig, kasseres. Væden hældes fra og op i en gryde, muslingerne sættes til afkøling, så man ikke brænder fingrene, når muslingen skal tages ud af skallen. Hold væden meget varm indtil den skal bruges i risen. Den nemme måde med blåmuslinger er at bruge dåse muslinger. De sættes blot til afdrypning i en si ligesom rejerne. Ulempen er blot, at det ikke giver den rigtige smag. Men det kan man kompensere for ved at bruge en god fiskesuppe. Risotto: Varm olien op i en paellapande, den har to håndtag et i hver side. En Tefal Wokpande med låg kan også bruges, så skal den blot ikke sættes ind i en ovn, men steger videre på komfuret under låg. Jeg brugte første gang en Wokpande, som ses herunder. Senere har jeg anskaffet mig en Paellepande, som ses ovenfor på det første billede. Løg, hvidløg, chili peber, rød/gul peber og gulerødder steges i olien indtil løgene er blevet klare - 3 til 4 minutter. Herefter tilsættes risen - lidt ad gangen - medens der røres i paellapanden. Sørg for at alle riskorn bliver fedtet ind i olie. Når riskornene bliver lidt klare i kanten tilsættes den varme væde fra blåmuslingerne lidt ad gangen. Lad riskornene opsuge væden under omrøring. Pas på risen ikke koger tør, spæd med lidt mere vin/fiskesuppe/vand, dog ikke for meget så risen flyder i væden. Fortsæt til risene er næsten færdigkogte, smag på dem og se om de har en smule bid. Nu tilsættes risottoen de pillede blåmuslinger, rejer, blæksprutte i tomatsauce og ærter. Rør forsigtigt rundt i gryden, så det hele blandes pænt. Tilsæt et par smørklatter, læg låg på paellapanden og sæt den i en 200 °C forvarmet ovnen i 12 til 15 minutter. Den færdige risotto skal være dejlig cremet. Når først paellapanden er sat i ovnen, må der ikke røres rundt i den. Risene skal falde til bunds, så de kan danne en gylden og sprød skorpe. Det er hemligheden for en perfekt paella og eftertragtet af ægte paellaelskere. Kammuslinger: De blev "rimsaltet", som er en form for gravning, så derfor skal de ikke steges ret meget. Lav en hurtig og kraftig bruning af kammuslingerne og sluk for varmen, så de trækker varmen ind i midten. Paellapanden tages ud af ovnen og kammuslingerne lægges ovenpå. Servering: Paellapanden/Wokpanden sættes direkte på bordet. Pynt: Finthakket persille eller koriander, tomatbåde og citronbåde. Gem nogle blåmuslinger med skal til pynt. Drikkelse: Naturligvis en kølig hvidvin efter eget valg. Jeg har valgt en Argentinsk Chardonnay vin, som passer til fisk, kylling, pasta og ost. Fantastisk valg. Jeg fik 3 flasker til 100,00 kr. Tip: Riv skallen af en økologisk citron, pres et eller to fed hvidløg, hak persille eller koriander meget fint. Bland de tre ting i smør og kom det i en grovbolle. Sæt bollen i restvarmen fra ovnen i 5 - 10 minutter. Server grovbollen til retten. Bemærk: Det er svært at finde Spanske Paellaris, så jeg har prøvet mig frem med Oryza Sushi ris, hvilket gav et fortrindeligt resultat. Det er en mellemkornet ris. Har du ikke en paellapande, så brug en workpande med låg og varm den op på komfuret. Det bliver lige så godt. |