4 friske nyrøgede høstsild
1 stort rødløg eller to små 1 bundt purløg 4 økologiske æg 8 skiver rugbrød af god kvalitet Smør til rugbrødet 1 bundt radiser 2 stk. modne pærer Salt og hvid peber til den røgede sild Et drys cayennepeber på æggeblommerne Mængden af råvarer på billedet t.h. er for 2 personer De to stykker sildemadder er fra én sild |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 39
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Vil du selv røge dine sild, så klik dig ind på denne side: Varmrøgning af store høst sild.
Har du ingen mulighed for at røge dine sild, så køb frisk røget sild hos fiskehandleren. Du renser silden således: Skær hovedet og halen af med en meget skarp kniv. Åbn silden fra bugen, skær først op fra gattet til halen. Det er det lille stykke, som ikke er skåret op før røgningen. Når silden åbnes på denne måde, vil rygbenet normalt sidde i den ene halvdel af silden. Hjælp lidt til så det bliver i den halvdel, som ligger nederst på skærebrættet. Nu løfter du forsigtig rygbenet op, så de fleste ribben kommer med ud. Resten fjernes med en gaffel ved at skrabe skråt fra midten mod bugen. De mindre nerveben er så små og bløde, så de udgør ingen fare. Servering: Anret den røgede sild på et rugbrød smurt med smør. Krydr med salt og peber, drys fint hakket rødløg og purløg over. Lav en fordybning i silden og kom en rå æggeblomme i. Pynt: Jeg kom skiveskåret radiser og to halve pære på som pynt. Røger du selv sild, så prøv også med røget kæmperejer. Drikkelse: Øl og en dram høre sig til retten. Tip: Jeg vil lige komme med en god opskrift på "Sildesalat". Pil alt kød fra benene, del kødet i små stykker, kom lidt efter lidt op i en blender og blend kødet sammen med mayonnaise, citronsaft fra en citron og hvid peber efter egen smag. Serveres på ristet brød med pynt, salatblad underst og en rå æggeblomme med finthakket rødløg som drys. En kold øl og en dram er yderst velegnet hertil. Sildesalaten er velegnet til børn, da nervebenene er blended og dermed ikke ses eller mærkes. |