Fiskesuppe Hot Chili

Indkøbsliste for 4 voksne

100 g filet af torsk, lange, brosme eller havkat
100 g filet af anden mager fisk aborre eller gedde
100 g filet af anden mager fisk fra havet "fladfisk"
100 g blåmuslinger, dybfrossen
100 g kæmperejer med skal, dybfrossen
1 stk stort løg i tern
4 stk fed hvidløg
2 stk røde hot chilipeber i små skiver
1 stk rød peberfrugt ikke hot i skiver
4 stk modne tomater i både og en dåse tomatpuré
1 stk fennikelrod i store tern
4 stk store kartofler i grove tern
½ skal af appelsin
10 tråde safran eller 1 tsk gurkemeje
4 kviste persille eller prøv
4 kviste dild i stedet for persille
4 spsk jomfru olivenolie
2 l lys fiske- eller hønsebouillon
12 skiver ristet brød af god kvalitet, eller hvidløgs brød
Smag til med salt, hvid peber og cayennepeber
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 2
Fiskesuppe Hot Chili
Fiskesuppe Hot Chili

Fremgangsmåde uden ansvar: Sauter løg, hvidløg, rød peberfrugt og fennikel i jomfru olivenolie i en meget stor suppegryde til løgene er klare ca. 8 min. Tilsæt bouillon, kartofler, røde hot chilipeber, skal af den halve appelsin, safran (eller gurkemeje) og stilkene af persillen. Bring suppen i kog og kog i 5 min. Tilsæt tomater og tomatpuré og kog yderligere 10 min. Persillestilkene tages op og blåmuslingerne kommes i. Bring gryden i kog, så vent et øjeblik med at komme de mundrette fiskestykker i. Lad suppen simre for svag varme i 5 min. efter fiskestykkerne er kommet i. Kom de optøede kæmperejer i, og så snart suppen begynder at koge, skal der slukkes for varmen, for ellers bliver rejerne seje.

Tips: Hvis man ønsker en mere cremet suppe, kan man justere med piskefløde, men pas på ikke at røre for kraftig i suppen, for så bliver fiskestykkerne til "plukfisk".

Servering: Server suppen med hakket persille eller dild og ristet brød.

Fiskebouillon: Fanger man selv sine fisk - og det gør vi - så bruges al fiskeafpuds - dog ikke gælder, fiskeblod og indvolde - til at lave en fiskebouillon af. Hæld ca. 2 ½ l vand i en gryde og tilsæt alle fiskehoveder og fiskeben samt 1 spsk. salt, 10 fed hvidløg, 2 store løg, 2 gulerødder, 5 cm frisk ingefær, 3 grønne porer toppe, 2 røde chilipeber, 1 persillerod, 1 pastinak, 5 piri-piri, 1 spsk. oregano, citrongræs eller 1 hel citron eller tørrede lime blade, 10 laurbærblade og toppen af en fennikelknold. Kort sagt, hvad du har for hånden af gode grøntsager og krydderier. Grøntsagerne skæres i mindre stykker inden de lægges i gryden.

Det hele koges i nøjagtig 20 min., hvorefter det sies. Lad bouillonen stå og bundfælde i en halv time. Afmål mængden som angivet ovenfor, men undgå at få bundfaldet med. Justér mængden med en tør hvidvin. Er der nok bouillon, så kan du jo bare drikke vinen.

Drikkelse: Koldt glas hvidvin: Gewurtztraminer er velegnet

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.