Fiskesuppe med tigerrejer og jomfruhummerhaler

Indkøbsliste for 4 voksne

24 stk jomfruhummerhaler dybfrossen
24 stk kæmpe rejer med skal dybfrossen
4 stk rødtungefiléter uden skind
2 stk spring løg med det grønne
1 stk fennikel
1 fed finthakket hvidløg
1 stk gulerod i grove stykker
1 stk zittauerløg i grove stykker
3 cm frisk ingefær i fine stykker
1 bdt dild finthakket til pynt
2 spsk presset citronsaft
1 l fiskebouillon
½ tsk salt
3 stk hele peberkorn
1/4 l piskefløde

Tilbehør:
8 gode kuvertbrød
Cognac flødeskum
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 9
Fiskesuppe med tigerrejer og jomfruhummerhaler
Fiskesuppe med tigerrejer og jomfruhummerhaler

Fremgangsmåde uden ansvar: Nu skal du i gang med at pille de optøede kæmperejer og jomfruhummerhaler. Gem skallerne i en gryde, da de skal bruges til fiskebouillon. Rens fisken og skær den i mundrette stykker. Rens spring løg og fennikel, skær dem i tynde strimler og gem toppene til fiskebouillon.

Nu laver du en fiskebouillon af: skallerne fra jomfruhummerhaler, kæmperejer, toppen af spring løg og fennikel samt hvidløg, gulerod, zittauerløg og frisk ingefær. Kom 1 flaske tør hvidvin og 3/4 l vand i gryden og kog bouillonen op under låg, tag låget af når det koger. Lad det simrer videre ved svag varme i 20 minutter. Fjern derefter skaller og grøntsager med en hulske. Si bouillonen i et kaffefilter. Udskift evt. filteret et par gange, da det tilstopper. Kog suppen ind til der er ca. 1 liter. Smag til med salt og hvid peber fra møllen.

Tag 1 dl af fiskebouillonen, ½ tsk salt, 3 hele peberkorn og 1 spsk citronsaft op i en gryde og bring det i kog. Damp jomfruhummerhaler, kæmperejer og fisk ved svag varme under låg i ca. 3 minutter. Det må på ingen måde "buller" koge, for så bliver skaldyrene seje og fisken til "plukfisk". Husk resten af suppen kan også bruges. Men så pas på med salt i denne bouillon.

Tilbehør: Til en festmiddag serveres retten med cognac flødeskum efter denne opskrift. Kom 1/4 l piskefløde, 2 spsk cognac og 1 spsk citronsaft op i en skål. Pisk det til let skum og vend finthakket dild i. Sæt det på køl i 30 minutter. Gode kuvertbrød spises til suppen. Til daglig bruger jeg blot at hælde piskefløde i suppen.

Servering: Fordel nu de tynde strimler af spring løg og fennikel i varme portionsskåle sammen med jomfruhummerhaler, kæmperejer og fisk. Hæld den varme suppe over og giv på toppen en skefuld af den kolde cognac flødeskum. Eller server den separat i en lille skål.

Drikkelse: En tør sherry eller en tør, kold hvidvin egner sig til suppen.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.