1 kg oksebov eller okseklump uden ben 200 g bacon i tern 2 spsk. mel ½ til 1 tsk. salt ½ til 1 tsk. stødt sort peber 4 tsk. sødt paprika 2 tsk. hot paprika. For de modige 4 tsk. 1 tsk. stødt kommen frø 1 ds. 70 gr. koncentreret tomatpuré 6 laurbærblade 1 grøn peber i skiver 1 rød peber i skiver 6 fed hvidløg 1 til 2 løg ½ til 1 fl. Limfjords Porter Double Brown Stout Eller tilsvarende rødvin Bruges øl tilsættes 1 spsk. vineddike 4 spsk. olivenolie til stegning Eller prøv med halvt olivenolie og smør |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 28
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Rist bacontern i egen fedt, tilsæt lidt olie/smør og brun de hakked løg og hvidløg let heri. Skær oksekødet ud i mundrette stykker, kom dem i en plastpose sammen med paprika og ryst posen godt. Tilsæt så mel og ryst plastposen igen. Brun herefter kødet i gryden. Tilsæt salt, peber, kommen, koncentreret tomatpuré, laurbærblade, grøn og rød peber i strimler.
Rør rundt i gryden og tilsæt øl eller vin efter behag. Jeg bruger selv en Limfjords Porter Double Brown Stout Øl og en spsk. vineddike. Lad gryden simrer i mindst 1½ time under låg til kødet er mørt. Se efter at retten ikke koger tør. Tilsæt lidt vand/øl/vin, hvis det er nødvendigt. Hvis der er for meget væde, kan låget tages af de sidste minutter så det fordamper. Servering: Knödel bollerne ovenfor skæres ud i pæne skiver, inden de serveres til retten. Alle, der har været i Praha, har sikkert prøvet "Goulash med Knödel" på bryggeriet og restauranten "U Fleku" oversat til "Hos Fleks". Kommer af familienavnet Flekovsky. Har du ikke lyst til at lave knödel boller, så server en god kartoffelmos til retten. Pynt: Man kan gemme nogle ristede bacontern til pynt og creme fraiche on top. Drikkelse: En "Pilsner Urquell" vil være en naturlig ting til denne ret. Tip: Sovsen tykkelse justeres med det mel som kødet rystes med i plastposen. Jeg brugte 1 stor spiseske til min ret med 33 cl øl og det var lige tilpas. |